Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášek v zelí

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 332 kJ /
1 035 kcal
Bílkoviny169,87 g
Tuky11,61 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,48 g
Sacharidy57,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji(sádle) si osmažíme cibule, nakrájené na proužky pěkně do hněda. Krok 2: Přidáme maso, nakrájené na kostky, opečeme a zprvu dusíme ve vlastní šťávě a až se nám začíná připalovat, přihodíme papriku a hned zalijeme vodou a dusíme. Krok 3: Máme-li maso napolo měkké, přidáme nakrouhané zelí, nakrájená rajčata, přidáme koření, majoránku, kmín, pepř, česnek nakrájený na plátky, dáme kečup a osolíme. Krok 4: Dusíme dál, až je maso i zelí měkké a nakonec dáme už jen na zahuštění chlebovou strouhanku, jak kdo rád husté. Doladíme si chuť a je hotovo.

Zveřejněno 23. 6. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Zase jeden můj výmysl, na kterém jsme si pochutnali, gulášek je fakt dobrej a je to zase něco trochu jiného!!

Měli jsme k tomu výborný chlebíček a rohlík z jedné soukromé pekárny- mají moc dobré pečivo. Jinak jde k tomu knedlík, těstoviny i brambory, ty k tomu udělám zítra.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášek v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1joq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášek v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1joq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Gulášek byl opravdu výborný. Vždy hledám alternativu, jak do jídla propašovat co nejvíce zeleniny, takže moc díky za super recept :yes:

mekkejla: Neděkuj Mekkejlo, já jsem moc ráda, že chutnal a to je pro mě to nejlepší ocenění:yes::-K

Josef:no Pepo, to jste krásně vyřešil , hlavně, že to chutnalo:yes::yes: Za chvíli ani nebudeme vědět, jak to hovězí chutná za ty pachy:-((

Recept nemá chybu. Vzhledm k tomu že hovězí je drahé tak jsem to udělal z kuřecího.Přidal jsem kousek masoxu a bylo to božské.:-p

Anna Kocikova:Aničko, to jsem moc ráda, že jste si s Lubíkem pochutnali a díky:yes:

Bibinko,podobně dělávám roštěnky s hlávkovým zelím,ale nedávám rajčata a kečup.Místo toho dávám rajčatové pyré:-)Zbylo mi kus kližky,tak jsem včera navečer uvařila podle Tvého receptu a dnes jsme si na hezky uležené dobrotě pochutnali:-p:yes:+14:-K

taková dobrota ale nemám rád zahuštění chlebem raději nastrouhanou bramborou nebo perníkem. Každý máme jinou chuť.:-Dwww.toprecepty.cz/recept/5333-gulasek-v-zelí/

Veľmi sa hanbím!!!Snáď ma trochu ospravedlní to, že som zo zahraničia...Ale slovo "oprančenie" už mám zafixované a budem ho používať, samozrejme, iba ak budem prančiť cibuľu!
Pekný deň želám a ďakujem!

Magdalenko fakt, ale nevím, jestli to není jihočeský název pro opečení, ale určitě to děvčata znají:-! Já se zas chechtám, že jsem tě tak jedním slovem odbourala k smíchu, mám o tebe obavy, aby si se do rána neusmála "ante fine",bacha;-):-D:-)):-D

Ja sa tu nechutne chechtám a slovo OPRANČIŤ fakt existuje?
Ja uschnem...

Magdalenko, jako to oprančení :-?to je jako rychle osmahnout,ale já toklidně přepíšu, nebo se uchechtáš:-D;-)

Bibka a čo to oprančenie cibule? :-p

Magdalenko,díky za pochvalu a kdyby jsi to dělala, tak můžeš místo kečupu použít 1 lžíci rajčatového protlaku a nebo vůbec nic, tak hrozný rozdíl v tom zas nebude. Jinak ti ten recept doporučuji;-)

Bibinka, máš v texte krásny preklep, veľmi sa mi páči, také nové slovo...:-D
Recept vyzerá nádherne! všetky suroviny (až na kečup) uznávam za super, posielam bod, dobre? Uvažujem, kedy si toto uvaríme, mám v mrazničke kúsok hovädziny na guláš. Pekný deň!

Opuncie, velmi děkuji a vážím si takového uznání:-)to vždycky potěší a hlavně to uvař, je to paráda a neprohloupíš. Pak dej vědět;-)

Jani, na Tvoje recepty je spolehnutí a tohle je dobrý nápadna mladé zelí. dávám bodík už před vyzkoušením, protože vím, že neprohloupím. Moc krásné fotky jsme taky chtěla pochválit.

Recept je zajímavý a když guláš vidím na obrázku, jak vypadá dobře, tak si myslím, že určitě stojí za vyzkoušení;-):yes:+

Bibinko, slintám, ta barvička té omáčky nemá chybu:yes::yes: a moc pěkný fotečky toho postupu:yes::yes: máš ode mě plusíka:-D

Slintáááááám:-p:-p:yes:

ty kvítka v tom museli být BIBI vítečné, co!? :-D:-D, co by člověk neudělal pro image talíře :-D:-D:-D:-D ale supééééééér :-*

Není a viz komntář Mirči - :-p;-):yes:

Kateřinko, klidně to udělej bez těch rajčat, když je manžel nerad-co by jsme pro ně neudělali že ano;-) Tak velkej rozdíl v tom nebude, je tam stejně kečup.:-p

Bibinko:-)znám a moc dobře tuhle dobrůtku.U nás se též vaří,jen nepřidáváme rajčata;-).Hovězí osmahneme na tmavší cibulce,přidáme kmín,podusíme do poloměkka,zahustíme a přidáme na kostky pokrájené syrové zelí.Dodusíme do měkka,dle potřeby dosolíme a podáváme s knedlíkem.Je to mňamka a já pak na talíř nemusím ani tak maso jako tu omajdu se zelím;-) a pomlaskávám si.Tohle jídlo miluju už od dětství a jsem na něm lehce závislá:-D:-D.Promiň mi ten obsáhlý komentář:-8,ale za to ti letí boďka jako hrom:-))

Kateřina 23. 6. 2009 13:14
Špagetko no a ta chuť s rajčaty a bez je hodně odlišná?

Kateřino - víš jak to dělám já? Část dělám s rajčaty a část bez ( v rodině je alergik na rajský), je to náročnější na nádobí, ale věř, jde to. ;-)
Ivo to zelí tam krásně jakoby křupne a nemá chybu ;-)

Kateřina 23. 6. 2009 13:04
Aha, tak nepošlu, jelikož nejsem registrovaná. Fikané to tady máte :-))) asi se budu muset mezi vás kuchařinky přidat :-)

Kateřina 23. 6. 2009 13:03
U mě také :-8 Posílám bodík, ale není za ten gulášek, ale za ten měsíček ;-) Děkuji za výborný receptík, o víkendu určitě vyzkouším. Jen se zeptám: Jsou ty rajčata podstatná nebo když je vynechám, tak se to ztratí? Manžel je totiž nemusí :-(

Kateřinko, taky vidíš, že jsem to brala s humorem, v pohodě. Zahradnice zrovna nejsem, ale zahradničení je u mě na nejvyšším stupni mých koníčků, zrovna tak jako vaření;-):-D

Bibi,tak to by ma teda nenapadlo,pridať do gulášu zelí,ale bola by som zvedavá ako to chutí ;-)Hovädzieho aj kapusty mám dosť,tak nabudúce namiesto klasického gulášu,skúsim tento tvoj :-)

Kateřina 23. 6. 2009 12:51
Jinak, tvé recepty jsou výborné!!!!!! Aaaaa nejsi ty náhodou květinářka či zahradnice? Tím by se to vysvětlilo :-D

Kateřina 23. 6. 2009 12:49
Jevanky, Bibinko, nechtěla jsem prudit a měsíček poznám :-) ale uznej, že měsíček v guláši ... :-))

Tématické fráze:
červené zelí s perníkem, oprančit, zelí z patizonu, guláš s hlávkou zelí, guláš ze zelí, hovězí guláš se zelím, co s připáleným gulášem?, mladé zelí recept, zelí v gulaši, zelý guláš, zelí s patizonu, zelí guláš, těstoviny s gulášem, recepty mladé zelí, mladé zelí, zelí, čím zahustit zelí, červené zelí s perníkem, guláš z zeli, hovězí guláš zelí

Suroviny:
maso hovězí na guláš, cibule, česnek, zelí hlávkové, rajče, kečup sladký, strouhanka chlebová, paprika čerstvá červená, majoránka, kmín celý, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu