Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský bramborový chléb s parmezánem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

be.amenity be.amenity

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 575 kJ /
4 201 kcal
Bílkoviny126,86 g
Tuky238,04 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,92 g
Sacharidy378,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trošky vody od brambor, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek.
Uvařené vychladlé brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme máslo, olej, vejce, sůl, rozmarýn, slunečnicová semínka a parmezán. Vše promícháme a vlijeme kvásek. Přisypeme ⅓ mouky a začneme hníst těsto. Postupně přidáváme mouku, až vznikne měkké, hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Krok 2: Těsto přendáme do mísy vysypané moukou, poprášíme moukou, přikryjeme ohřátou utěrkou a necháme v teple kynout na dvojnásobný objem (nechávám cca 1 hod).
Předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Z těsta vytvarujeme 2 kulaté bochníky. Uprostřed je nařízneme do kříže a pečeme na plechu s pečicím papírem 30 – 35 minut dozlatova. Správně upečený chléb by měl poklepáním na kůrku vydávat dunivý zvuk.
Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Zveřejněno 13. 8. 2017

Poznámka autorky be.amenity

Receptem jsem se nechala inspirovat v časopisu Albert, jen jsem si malinko obměnila ingredience. Vím, receptů na bramborový chléb jsou tu spousty, ale žádný s parmezánem, tak jsem si dovolila přidat i tento.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský bramborový chléb s parmezánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0BP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský bramborový chléb s parmezánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0BP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

to musím vyzkoušet:-) :yes:

:-K:yes:

Anna Kocikova: Díky:-8

No paráda!!! :yes::yes:

Jana Remkova: Děkuji:-8

Tématické fráze:
kváskový chléb recept s pármazánem, kváskový chléb s parmazánem, italský chléb s parmazánem, recepty parmezán, chleb s parmezanem

Suroviny:
voda, droždí čerstvé, cukr krupice, máslo, olej olivový, vejce, sůl, rozmarýn, semínka slunečnicová, sýr parmazán strouhaný, mouka hladká

Přidat fotografie receptu