Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 769 kJ / 901 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,83 g |
Tuky | 23,06 g |
Vláknina | 6,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 146,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout. Krok 2: Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 3: Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého.
Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).
Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout. Krok 2: Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 3: Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého.
Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).
Zveřejněno 15. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grissini s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2pEA
Moje poznámka
Grissini s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2pEA
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 4 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Co dům dal
Neregistrovaný před 14 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 21 minutami
Podzimní jablečník
Neregistrovaný před 23 minutami
Marcipánové ozdůbky na cukroví
Neregistrovaný před 31 minutami
Kedlubnový salát - na 4 způsoby
Neregistrovaný před 40 minutami
Bůčková tlačenka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zeleninová polévka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Rychlá domácí citronová a pomerančová marmeláda
Neregistrovaný před 1 hodinou
Holandské řízky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kynuté kokosové rohlíčky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
pečený tyčky s dipem,
pečené grissini
Suroviny:
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
olej olivový,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře