Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 769 kJ / 901 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,83 g |
Tuky | 23,06 g |
Vláknina | 6,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 146,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout. Krok 2: Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 3: Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého.
Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).
Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout. Krok 2: Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 3: Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého.
Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).
Zveřejněno 15. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grissini s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2pEA
Moje poznámka
Grissini s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2pEA
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 7 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Augustiniánský koktejl
Neregistrovaný před 15 minutami
Bláznivý koláč ke kafíčku
Neregistrovaný před 19 minutami
Cuketový chlebíček s pistáciemi
Neregistrovaný před 27 minutami
Soukenický sekaný řízek
Neregistrovaný před 36 minutami
Zapékaný květák se žampiony
Neregistrovaný před 47 minutami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Neregistrovaný před 1 hodinou
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 2 hodinami
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečený tyčky s dipem,
pečené grissini
Suroviny:
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
olej olivový,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře