Postup přípravy
Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky delšímu prokvašení mouky dává lépe vyniknout všem chutím i vůním jinak třeba zcela obyčejného pečiva. Krok 2: Umíchanou bigu zakryjeme proti osychání a necháme dvě hodiny kynout v teple. Pak ji můžeme uložit do lednice a použít kdykoliv během dalších 3 dnů.
Pouze je potřeba vyndat ji z lednice 1-2 hodiny před samotným zaděláním těsta, aby se ohřála. Pokud se zdá být velice hustou (špatně rozmíchatelnou), můžeme ji do budoucího těsta nakrájet nebo nastříhat obyčejnými nůžkami. Krok 3: K natrhané (nastříhané) bize přidáme zbytek surovin z receptu a uhněteme těsto, které necháme klasicky vykynout, pak vytvarujeme, opět vykynout a upečeme.
Zveřejněno 18. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biga
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lyPj
Moje poznámka
Biga
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lyPj
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 minutami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 4 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 17 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Tématické fráze:
biga,
kvásek biga,
testo biga,
biga na chleba,
biga kvásek,
biga do chleba,
biga recept,
chléb biga,
co to.je biga,
co to je biga,
pecivo z biga,
pečivo z bigy
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí,
mouka,
voda,
droždí
Komentáře