Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biga

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Biga má původ v Itálii a svou hustotou se podobá už hotovému těstu.
Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky delšímu prokvašení mouky dává lépe vyniknout všem chutím i vůním jinak třeba zcela obyčejného pečiva. Krok 2: Umíchanou bigu zakryjeme proti osychání a necháme dvě hodiny kynout v teple. Pak ji můžeme uložit do lednice a použít kdykoliv během dalších 3 dnů.
Pouze je potřeba vyndat ji z lednice 1-2 hodiny před samotným zaděláním těsta, aby se ohřála. Pokud se zdá být velice hustou (špatně rozmíchatelnou), můžeme ji do budoucího těsta nakrájet nebo nastříhat obyčejnými nůžkami. Krok 3: K natrhané (nastříhané) bize přidáme zbytek surovin z receptu a uhněteme těsto, které necháme klasicky vykynout, pak vytvarujeme, opět vykynout a upečeme.

Zveřejněno 18. 8. 2017

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biga

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lyPj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biga

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lyPj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
biga, kvásek biga, testo biga, biga na chleba, biga kvásek, biga do chleba, biga recept, chléb biga, co to.je biga, co to je biga, pecivo z biga, pečivo z bigy

Suroviny:
mouka, voda, droždí, mouka, voda, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu