Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mlynářův chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 977 kJ /
2 385 kcal
Bílkoviny72,57 g
Tuky16,33 g
Vláknina47,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,21 g
Sůl18,00 g
Sacharidy463,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).

Zveřejněno 22. 8. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mlynářův chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwNy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mlynářův chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwNy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

To je přesně to, co dlouho hledám! :) nenáročný, z pár surovin, hned hotový<3 ukládám a na víkend peču:-*

magdalenka: děkuji za foto i chlebový úsměv <3

magdalenka : :yes::yes:

Podaril sa mi taky usmiaty dnes - foto. :-)

Tématické fráze:
mlynářův pecen, mlynářský chleb

Suroviny:
voda, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, vločky ovesné, droždí čerstvé, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu