Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 510 kJ / 2 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,40 g |
Tuky | 10,29 g |
Vláknina | 30,35 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 4,29 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 407,75 g |
Postup přípravy
Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme pšeničnou mouku a cca 180 g vody z odměřeného množství, jakžtakž promícháme necháme proběhnout autolýzu - mouka bobtná, rozvíjí se lepková struktura. Krok 2: Po hodině přidáme ve zbytku vody rozmíchanou sůl a kmín a vmísíme do těsta, které necháme nakynout - 1-2 hodiny, opět podle okolního tepla. Krok 3: Vykynuté těsto vyškrábneme na pomoučený stůl, zformujeme do bochníku, poprášíme ho moukou a uložíme do moukou vysypané ošatky kynout. I s ošatkou můžeme vsunout do velikého igelitového sáčku - kolem těsta se vytvoří vlhké a teplé prostředí, které kynutí napomáhá. Krok 4: Vykynutý bochník opatrně a s oporou ruky vykulíme na plech s pečící fólií, ometeme z něj mouku, postříkáme ho vodou z rozprašovače a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby.
Peču na dlaždici, kterou rozpaluji spolu s troubou, takže bochník na ni z plechu sešoupneme i s fólií. Při 220°C je upečeno za 45-50 minut.
Zveřejněno 23. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní bochník se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOo6
Moje poznámka
Letní bochník se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOo6
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 3 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 21 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapečená s krůtím masem
Neregistrovaný před 5 minutami
Quritto à la KFC
Neregistrovaný před 5 minutami
Pravý vepřový guláš
Zuzu74 před 8 minutami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Neregistrovaný před 8 minutami
Játrové knedlíčky do polévky
Neregistrovaný před 10 minutami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Jtoja před 11 minutami
Křupavé gnocchi
Neregistrovaný před 11 minutami
Krůtí stehno podle mne
Neregistrovaný před 12 minutami
Domácí langoše
Neregistrovaný před 16 minutami
Závin z listového těsta s česnekem
Neregistrovaný před 18 minutami
Tématické fráze:
recepty ze syrovátky,
recepty se syrovátkou,
chléb zadělaný syrovátkou
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
syrovátka sušená,
mouka chlebová pšeničná,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (3)