Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamské dušené ledvinky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 412 kJ /
338 kcal
Bílkoviny2,48 g
Tuky31,37 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Krok 2: Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Koriandr nadrťte v hmoždíři nahrubo. Krok 3: V kastrolu rozehřejte sádlo, vhoďte ledvinky, cibuli, kmín a koriandr. S koriandrem opatrně, neznáte-li ho, nejprve ochutnejte a podle toho dejte množství do pokrmu. Ochuťte sójovou (ústřicovou) omáčkou a duste do měkka. Je-li nutné, přilévejte vodu. Opepřete, případně osolte. Krok 4: Rýži uvařte v osolené vodě dle návodu.

Zveřejněno 9. 9. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Recept je z nedalekého vietnamského bistra, ale ledvinky nejsou v nabídce standardně. Majitel a kuchař v jedné osobě mi na dotaz, co v nich je, s úsměvem neprozradil nic. Florista ze sousedního obchodu byl úspěšnější a od jeho paní recept získal. Do původního vietnamského se nedává kmín a cibule, šťáva se zahušťuje škrobem a doslazuje špetkou cukru. Cibuli a kmín začali přidávat v Čechách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské dušené ledvinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGG4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské dušené ledvinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGG4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Ledvinky máme rádi a tento recept se mi moc líbí:-K:yes:
Já osobně ledvinky po odstranění všech nečistot namáčím ve studené vodě.Ale jedla jsem ledvinky na minutku(bez namáčení)a byly výborné:-8

Anna Kocikova: Kdysi se mi dostalo odborného výkladu chemika, jak je to s tím máčením (i v mléce) a nemáčením. Jediné, co jsem pochopila, že máčení nemá na nečistoty, tady močovinu, žádný vliv. Budu ho kontaktovat a pokusím se to převést do laické formy. Opravdu stačí pečlivě očistit.:-)

Tématické fráze:
ledvinky recept, ledvinky jako minutka, vepřové ledvinky minutka, dušené ledvinky, jak ocistit ledvinky, ledvinky na kmíně, jak očistit vepřové ledvinky, minutka z ledvinek, ledvinky na minutku, ledvinky recept minutka, recept ledvinky po vientnamsku, ledvinky recepty, ledvinky recepty minutka, ledvinky na cibuli, recepty ledvinky po uhersku, ledvinky minutka, ledvinky jako kuchynská minutka, jak očistit vepřové ledvinky recept, namáčení vepřových ledvinek, ledvinky recept na minutku

Suroviny:
ledvinky vepřové, cibule, sádlo, pepř mletý, kmín celý, kmín celý, koriandr,

Přidat fotografie receptu