Sterilované okurky "RUSY"
Příprava těchto sladkokyselých okurek je sice trochu zdlouhavější, ale výsledná chuť za to čekání rozhodně stojí. V receptu využijete přerostlé okurky, takže žádná nepřijde nazmar.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 255 kJ / 1 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 12,87 g |
Vláknina | 84,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44,63 g |
Sůl | 110,00 g |
Sacharidy | 361,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřince. Hmotnost okurek po očištění by měla být 3 kg.
Krok 2: Připravené okurky nakrájíme na pásky či řezy a vložíme do čisté nádoby. Přisypeme 50 g soli, promícháme a necháme den uležet.
Krok 3: Na druhý den slijeme z nádoby s okurkami vodu. Neproplachujeme.
Krok 4: V hrnci svaříme 2 litry vody s 33 ml octa. Vřelým nálevem zalijeme okurky v nádobě, promícháme a necháme opět den uležet.
Krok 5: Na druhý den octovou vodu slijeme. V hrnci svaříme 75 ml vody, 90 g cukru, 30 g soli a 19 ml octa. Přidáme 2 lžíce hořčičného semínka. V tomto nálevu vaříme 300g očištěné a nakrájené cibule tak dlouho, až je sklovitá. Nakonec vmícháme scezené okurky a vše důkladně promícháme.
Krok 6: Takto připravenou směs plníme do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme 30 minut při 100°C.
Zveřejněno 11. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované okurky "RUSY"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qxl0
Moje poznámka
Sterilované okurky "RUSY"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qxl0
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
nakládané okurky rusy,
rusy z okurek,
cuketove rusy,
zavařené okurky rusy,
rusy recept,
nalev na okurky rusy,
zavařování okurek rusy,
recept okurkove rusy,
rusy,
recept na okurky bez jádřinců,
ruse z okurek,
okurky rus,
nalev okurky rusy,
rusy ze salátových okurek,
okurkove rusy,
recept na rusy,
recept rusy,
zavařování rusů,
zavařování okurek ruse,
přerostlé okurky
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
sůl,
semínka hořčičná,
ocet,
cukr
Komentáře (2)