Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový guláš z kovářů

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 168 kJ /
1 235 kcal
Bílkoviny20,83 g
Tuky100,63 g
Vláknina47,01 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy43,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kosti dáme vařit s vodou a masoxem.
Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Žitnou mouku necháme v suché pánvi (bez tuku) na mírném plameni rozvonět a vychladnout. Krok 2: Na sádle restujeme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby, kmín, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme. Když jsou houby poloměkké, přidáme papriku, česnek, majoránku, zaprášíme moukou, dolijeme vývarem, dochutíme solí a zhruba ještě 20 - 30 minut necháme provařit. Krok 3: Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Guláš můžeme vylepšit plátkem opečené anglické slaniny.

Zveřejněno 12. 9. 2017

Poznámka autora Jenda1

Hřib kovář je na houbový guláš nejlepší, ale vyžaduje delší tepelnou úpravu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový guláš z kovářů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4rjV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový guláš z kovářů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4rjV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)Jejda, kde jste se tak dlouho toulal? Už se na Vaše recepty moc těším. A guláš z těch tvrdých hub úžasný.

Tématické fráze:
hřib kovář guláš, houbový guláš, jak dlouho varit hřib kovář, guláš z hřiba kováře, jak dlouho vařit kováře, guláš z hřibu, houbový guláš top recepty, guláš s hřibů kovářů, gulaš s hřibů, houbový guláš z hřibů, jak dlouho vařit hřiba kováře, guláš z kovařu hřibů, jak dlouho vařit hřiby, hřib kovář recepty, nejlepší houbový guláš, hřib kovář jak dlouho vařit, gulas hrib kovar, gulaš z hřibu kovařu, tepelná úprava hřibu kováře, guláš z hřibů kovář

Suroviny:
houba hřib, sádlo, cibule, česnek, sůl, kmín drcený, majoránka, paprika sušená sladká, mouka žitná hladká, kosti vepřové, masox

Přidat fotografie receptu