Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoudruhové zelí se slaninovými noky

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 806 kJ /
1 866 kcal
Bílkoviny37,86 g
Tuky87,24 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 6,86 g
Sůl17,00 g
Sacharidy219,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce podlijeme vývarem nebo vodou. Krok 2: Když je zelí poloměkké, přidáme kysané zelí i s trochou nálevu (podle kyselosti) a brambory nastrouhané najemno. Dusíme s částečným podléváním do měkka. Krok 3: Mezitím opečeme na kousku sádla do křupava slaninu nakrájenou na kostky a taktéž nakrájené uzené maso. Přidáme cibuli a po zrůžovění přisypeme neuvařené gnocchi. Společně opékáme asi 3 minuty. Krok 4: Měkké zelí dochutíme cukrem a pepřem. Slaninové gnocchi přidáme k zelí a společně řádně prohřejeme. Ihned podáváme.

TIP: Jak připravit domácí gnocchi

Zveřejněno 16. 9. 2017

Poznámka autorky mika59

Samozřejmě můžete dát jen kysané zelí, já jsem měla zbytek hlávkového tak jsem vyzkoušela a chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoudruhové zelí se slaninovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkJL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoudruhové zelí se slaninovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkJL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Pinacolada: Jsem ráda, že chutnalo a děkuji za zprávu:-K:-K:-K

Dělala jsem z dvojité dávky a jen s kysaným zelím a bylo to výborné, děkuji :)

:-)<3:yes::yes: u nás velmi oblíbené :-K

Zajímavý recept, určitě vyzkouším.:-*

:yes::yes::-K

<3<3Delala jsem podobne polevku,taky i s kysanym a hlavkovym a bylo to vyborny.:-K:-K:yes:

Dělám podobně,ale bez hlavkového zelí,tak vyzkouším :-K:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
noky recept, gnocchi recepty, recepty se zelím, recepty ze zelí, noky se zelím, recept na noky, gnocchi se zelím, recept na zeli, maso na zelí s noky, noky v receptech, recepty zelí, gnočchi recept, noky s hlavkovym zelin, pečené maso zelí a noky, gnocchi v receptech, recept s gnocchi, recept ze zelí, noky recepty, recepty s noky, recepty gnocchi

Suroviny:
zelí hlávkové, zelí kysané, brambory, slanina anglická, plec uzená, cibule, sádlo, kmín celý, sůl, pepř, cukr, gnocchi

Přidat fotografie receptu