Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové palačinky s perníkovou vůní

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těstíčka doba tepelné úpravy všech postupně smažených palačinek

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těstíčka doba tepelné úpravy všech postupně smažených palačinek)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 801 kJ /
669 kcal
Bílkoviny23,71 g
Tuky12,41 g
Vláknina1,65 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy111,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mléce s vodou rozšleháme vejce, rum a med. Přidáváme všechny zbývající suroviny a metličkou šleháme do hladkého a řidšího těstíčka. Krok 2: Necháme 10 minut odpočinout a pokud se bude zdát těsto moc řídké, přidáme malinko mouky. Smažíme z obou stran na pánvi vytřené olejem. Krok 3: Hotové palačinky doplníme tím, co máme rádi, marmeládou, povidly, šlehačkou, čokoládou atd. Posypat můžeme mandlovými lupínky nebo oříšky.

TIP: Různé náplně do palačinek

Zveřejněno 17. 9. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové palačinky s perníkovou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WEyQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové palačinky s perníkovou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WEyQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Nádherný recept :yes: dovedu si představit, jak to lákavě na talíři voní perníkem, skořicí :-8

:-)<3:yes: pěkný recept a nádherná prezentace jako vždy :yes::-K

<3:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::-K:-K:-K

Tématické fráze:
recept na palačinky, medove palacinkove testo, perníková těstička

Suroviny:
voda minerální, mléko, vejce, med tekutý, cukr vanilkový, koření do perníku, mouka hladká, rum, sůl, olej

Přidat fotografie receptu