Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sírovec v trojobalu

Sírovec žlutooranžový je znám také jako choroš a je dost opomíjenou houbou. Přitom má jemnou chuť a vůni. Jeho příprava není nijak složitá. Mladé plodnice jsou vhodné zejména na řízky, jako v tomto receptu, nebo také na guláš.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 13 min

23 min (10 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mladé plodnice sírovca umyjeme, povaríme cca 3 minúty, necháme osušiť. Krok 2: Osolíme, obaľujeme v múke, vajci, strúhanke. Krok 3: Zvolna smažíme na oleji.

TIP: Jaké houby sbírat, co o nich musíme vědět a proč do lesa s mobilním telefonem?

Zveřejněno 29. 9. 2017

Poznámka autora magdalenka

Sírovec zbierame mladý - do ktorého ľahko vkĺzne nôž, staršie plodnice sú drevité, chuť nie je príjemná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sírovec v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwrl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sírovec v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

veronika_straka (moderátorka): chuťou pripomína kuracie mäso, hubármi je vyhľadávaný a cenený. Ľudovo sa sírovec volá "kuracina z lesa". Nakladala som aj do octu, aj omáčku so smotanou z neho som varila. Teraz mám sírovec aj zamrazený a bude polievka - ako držková. Musí však byť sírovec mladý, starší je tuhý a menej chutný.

Dosud mě nenapadlo, že by se i takový choroš dal připravit na řízky! ;-) skvělý tip

Včera "TO" manžel přinesl domů, když na "TO" narazil na vrbách při splouvání řeky. Vůbec jsem k tomu neměla důvěru, obzvláště potom, co se nám tchán přiotrávil špatně připravenými žampiony. Ale krásně to vonělo a po identifikaci podle obrázků z nettu jsem to naložila na noc do mléka, pak krátce povařila v osolené vodě, osušila, okořenila, obalila, usmažila...naprosto vynikající. Do rána jsme to přežili :-)Mám další houbu, kterou znám a můžu sbírat. Dnes se manžel vydá pro ty ostatní, které tam raději nechal;-):yes:

Sírovec u nás roste na švestkách. Vyzkouším tuto variantu, já ho dělám na kari a podávám s rýží. Je skutečně výborný :-)

54janina54: sírovec som aj opekala len tak na panvici na oleji, osolila...tiež skvelé!

Hmm, tu houbu vůbec neznám. Někdy mne mrzí, že houby znám ne příliž dobře, určitě bych nepohrdla :-) :yes:

Jana Remkova: rastie na stromoch, nedá sa popliesť s iným druhom drevokaznej huby už kvôli farbe...len treba zbierať mladé plodnice. Ak ju uvidíš niekde, spomeň si na mňa...:-D

Sírovec je super - zvláště z vrb a topolů, méně z dubu a akátu. Pokud roste nízko u země, je dobré jej namočit na nějaký čas - do rána - do mléka:-), ztratí "zemitou" chuť. Mně připomíná kuřecí řízek - ne nadarmo se mu říká "chicken of the woods";-):yes:

hosta: Ja som ho našla na vŕbe pri rieke, bol vysoko, dočiahla som len na časť, zvyšok obral na druhý deň manžel, je vyšší. Možno pre tú výšku nemal sírovec zemitú chuť. A rezeň nazaj pripomínal chuťovo kuracie mäso, čo ma dosť prekvapilo...a vôbec sa nenacucal olejom, ako majú huby vo zvyku.:-8

Tématické fráze:
sírovec recepty, houba sírovec recepty, sýrovec, sírovec, sírovec žlutooranžový recepty, jak upravit sírovec, houba sírovec recept guláš, sírovec recept, sírovec žlutooranžový recept, houba sírovec, sirovec obecny, sírovec žlutooranžový guláš, smaženy sirovec, sýrovec recepty, jak upravit houbu sirovec, sírovec řízky, sírovec uprava, recept na sirovec, syrovec obecný, smazeny syrovec

Suroviny:
sírovec, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu