Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bejrútský chléb

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nedim nedim

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 787 kJ /
1 861 kcal
Bílkoviny58,00 g
Tuky11,00 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy373,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše vymícháme a necháme vykynout asi 30 minut. Po vykynutí ještě 1-2 minuty mícháme. Potom ho dáme do nádoby vyložené pečícím papírem, ve které těsto bude kynout do výšky, ne do šířky!! Já ho peču ve formě srnčí hřbet.
Uděláme do těsta rýhy a necháme opět kynout přibližně 20 minut. Krok 2: Když těsto pořádně nakyne, můžeme posypat sezamem a vložit do silně vyhřáté trouby. Na dno trouby nezapomeneme dát nějakou nádobku s vodou, aby nebyl chléb suchý, ale byl vláčný. Pečeme 20 minut na nejsilnější stupeň, potom zmírníme. Krok 3: Po upečení chléb vyjmeme na mřížku a ještě horký potřeme slanou vodou. Chladíme na mřížce.

Zveřejněno 1. 10. 2017

Poznámka autorky nedim

Recept jsem dostala od své kamarádky, která žije v Bejrútu a ráda zkouší místní recepty. Proto jsme mu doma začali říkat Bejrútský chléb :D

KL = kávová lžička

PL = polévková lžíce

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bejrútský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nA1R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bejrútský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nA1R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dobrý den, recept se mi líbí, ale můžete prosím uvést, na kolik stupňů se má teplota zmírnit a kolik minut se pak má chléb péct?

Jindra: Dobrý den, peče se prvních 20 minut na max a pak se na pár minut trouba zmírní. Záleží hodně na troubě. Já peču v plynové, na knoflíku mám jen velký plamínek a malý plamínek ;-) Takže začnu na velkém plamínku, po 20ti minutách prostě trošku uberu. Mrknete do trouby a uvidíte. Přeji dobrou chuť.

Tématické fráze:
kolik je silně vyhrata trouba, chleb

Suroviny:
mouka hladká, kvasnice, kmín drcený, kmín celý, sůl, cukr, ocet, voda, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu