Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 787 kJ / 1 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,00 g |
Tuky | 11,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 373,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše vymícháme a necháme vykynout asi 30 minut. Po vykynutí ještě 1-2 minuty mícháme. Potom ho dáme do nádoby vyložené pečícím papírem, ve které těsto bude kynout do výšky, ne do šířky!! Já ho peču ve formě srnčí hřbet.
Uděláme do těsta rýhy a necháme opět kynout přibližně 20 minut. Krok 2: Když těsto pořádně nakyne, můžeme posypat sezamem a vložit do silně vyhřáté trouby. Na dno trouby nezapomeneme dát nějakou nádobku s vodou, aby nebyl chléb suchý, ale byl vláčný. Pečeme 20 minut na nejsilnější stupeň, potom zmírníme. Krok 3: Po upečení chléb vyjmeme na mřížku a ještě horký potřeme slanou vodou. Chladíme na mřížce.
Uděláme do těsta rýhy a necháme opět kynout přibližně 20 minut. Krok 2: Když těsto pořádně nakyne, můžeme posypat sezamem a vložit do silně vyhřáté trouby. Na dno trouby nezapomeneme dát nějakou nádobku s vodou, aby nebyl chléb suchý, ale byl vláčný. Pečeme 20 minut na nejsilnější stupeň, potom zmírníme. Krok 3: Po upečení chléb vyjmeme na mřížku a ještě horký potřeme slanou vodou. Chladíme na mřížce.
Zveřejněno 1. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bejrútský chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA1R
Moje poznámka
Bejrútský chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA1R
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 9 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
kolik je silně vyhrata trouba,
chleb
Suroviny:
mouka hladká,
kvasnice,
kmín drcený,
kmín celý,
sůl,
cukr,
ocet,
voda,
semínka sezamová
Komentáře (2)