Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové houbové rizoto

Italská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a lahodné rizoto sklidíte zaslouženou pochvalu.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

La Furi Roja La Furi Roja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 563 kJ /
2 047 kcal
Bílkoviny61,95 g
Tuky108,67 g
Vláknina28,59 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,31 g
Sacharidy192,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle, až zesklovatí, přidáme houby nakrájené oblíbenou velikost i tvar. Přidáme koření. Krok 2: Když houby změknou, asi za 3 minuty, přidáme suchou rýži a také restujeme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, osolíme, přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, přiklopíme pokličkou a necháváme tekutinu vydusit, mícháme a podléváme, dokud není rýže měkká. Krok 3: Když rýže změkne, vlijeme smetanu a necháme ji , aby se malinko vsákla do rýže. Poté odstavíme z plotny, vsypeme 3/4 nastrouhaného parmezánu, promícháme a pod pokličkou necháme ještě chvilku odpočinout. Rizoto pak na talíři posypeme zbylým parmezánem.

TIP: Oblíbené recepty na houbové rizoto

Zveřejněno 2. 10. 2017

Poznámka autorky La Furi Roja

Recept jsem dělala podle své chuti poprvé a rizoto bylo tak výborné, že jsem se o něj nemohla nepodělit :D Nicméně jsem všechno dávala podle oka a tak jsou gramáže spíše orientační, vařte srdcem a jistě to bude stejně skvělé!

PS: Rýže se mi poměrně přichytávala k hrnci, sice sem ji nenechala a také nemám bůhvíjaký hrnec, ale bacha na to :) Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové houbové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BMqX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové houbové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BMqX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

tak jsem dneska zkusila uvařit v rýžovaru - a je to super. Použila jsem žampiony místo lesních hub, a místo sádla máslo. Bylo to celé hotové cca za 20 min, a bez starostí. Musím tedy říct, že jsem tam nalila smetanu hned na začátku, než jsem rýžovar přiklopila, a když se to dovařilo, bylo to jen jen se přichytit, příště dám smetanu až ke konci a taky víc vody, než kolik se uvádí v návodu na rýžovar. Ale to jsou drobnosti, co už se vychytají:-). Dovolila jsem si přidat fotku výsledného výtvoru a postup vaření v rýžovaru:-)

Lenunka: to je fakt dobrý nápad, dělat takhle rizoto, nikdy mě nenapadlo dělat v rýžovaru něco jiného než přílohovou rýži:yes:

Zobrazit starší odpověď

Vařívám cosi podobného (na másle, bez smetany) Nové koření zkusím:-)
No, aby se rýže restovala, tak se do kastrolu dává PŘED houbami a možná by se vám ani nepřichytávala, že ;-)

La Furi Roja: já myslím že ne, casino přece psal, že dělá něco podobného a že je dobré rýži nejdříve orestovat, že se pak nelepí při vaření, já ji třeba nejdřív osmahnu na másle:-), jedovatost v tom fakt nevidím:-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

mňam, houby, rýže a parmezán je moje oblíbení kombinace :yes::-), jinak s tím hrncem - vyzkoušela bych to v rýžovaru, tam by se měla hlídat teplota sama :-)

La Furi Roja:
2x jsem se, s citem mně vlastním;-) snažil naznačit vám, že v případě vašeho postupu se nejedná o restování rýže (pokud tedy lesní houby nebyly suché jako pepř)
Restování je terminus technicus, ale vy tu lidem děláte v hlavách guláš;-)
Začne to nepochopením restování a může to skončit tím, že kuchyňka vaří podle kuchařky poprvé tomu svýmu jeho oblíbený guláš a protože stojí psáno "podlijeme vodou a dusíme" tak maso utopí ve vodě a podá mu místo guláše kus uvařené krávy ;-(:-p

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
krémove rizoto s houbami, kremove rizoto, houbové rizoto, houbové rizoto s parmazánem, krémové rizoto s parmazánem, houbove rizoto se smetanou, rizoto z rýžovaru, kremove rizoto s houbami a parmazanem, rizoto v rýžovaru, houbový pekáček- recepty, recepty houbové rizoto, houbove rizoto recept, houbové rizoto s parmezánem, recept kremove rizoto, kremové rizoto recept, houbovo smetanové rizoto, houbové rizoto video, krémové rizoto se žampiony, krámové houbové rizoto, dobré kremové rizoto

Suroviny:
houby lesní, rýže, cibule, parmazán, smetana 12%, česnek, vývar masový, sádlo vepřové, kmín drcený, koření nové koření, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu