Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majčino rizoto

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 240 kJ /
1 252 kcal
Bílkoviny70,03 g
Tuky12,54 g
Vláknina11,05 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy210,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájenou cibuli na tuku osmahneme mírně dozlatova, zasypeme sladkou paprikou, osmahneme a vložíme na kostičky pokrájené maso. Podlijeme, přidáme hrášek, popepříme, posolíme a podlité vývarem (vodou) dusíme, až je maso měkké. Krok 2: Předem uvařenou rýži vmícháme k masu (nebo obráceně) a dochutíme.

Zveřejněno 7. 10. 2017

Poznámka autora pavelk

Celkové náklady k dnešnímu dni jsou cca 39 Kč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majčino rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pwxw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majčino rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pwxw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Hrášek (sterilovaný) taktéž přidávám až do hotového pokrmu.

Já bych osobně přidala hrášek - jedno jaký, mražený, čerstvý, konzerva - přidala až na poslední minutky nakonec....

Jana Dorazinová-Remková: píšu jak tatar - mělo být, že hrášek bych přidala až na minutku nakonec....

Zobrazit starší odpověď

Pro Pavelk: rýže dávám cca 20-25 dkg/4porce. Záleží samozřejmě na chuti jedlíků.:-)

Souhlasím s Yanull, taktéž přidávám propláchnutou rýži k poloměkkému masu - ve výsledku "chytne" chuť šťávy z masa. :-)

mystery: I tebe se zeptám? Kolik je potřeba rýže:-?

Dovolím si přidat jednu radu, až je maso ze 3/4 upečené, je dobré k němu přidat nevařenou, pouze propláchnutou rýži, podlít horkou vodou a nechat dodělat společně. Je to velmi dobré, rýže do sebe při pečení nasaje výpek a je mnohem lepší, než předem vařená. Stojí za vyzkoušení. ;-)

Rizoto?
No, když "Předem uvařenou rýži vmícháme k masu (nebo obráceně)" pak je to rýže s masem:-p
...a už od dob, co v rýži nejsou kamínky a myší bobky, tak ji na risotto a ani na rizoto neperu:-)

pavelk:
Ptáte se, Jaké množství rýže je potřeba?
Na deklarované 4 porce, bych tedy v surovinách "25 dkg uvařené rýže" vyzmizíkoval slůvko "uvařené":-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
recept na rizoto, jakou rýži na rizoto, rizoto recept, rizoto, rizoto z uvarene rýže, rizoto z den predem upeceneho masa, recepty rizoto, kuřecí rizoto, vepřové rizoto, jaké maso na rizoto, rizoto plec

Suroviny:
plec vepřová, cibule, rýže, paprika sušená sladká, hrášek, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu