Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort mopslík

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janusa

Náročný

Doba přípravy xxx

xxx

Suroviny

Porce: xxx

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie40 060 kJ /
9 575 kcal
Bílkoviny219,40 g
Tuky342,30 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 2,37 g
Sůl5,93 g
Sacharidy1 399,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.

Zveřejněno 10. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort mopslík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BM5J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort mopslík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BM5J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, prášek do pečiva, voda, marmeláda, cukr, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, mléko sušené, olej, voda, bílek, med, potravinářské barvivo, mandlové aroma

Přidat fotografie receptu