Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 184 kJ / 1 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,08 g |
Tuky | 116,87 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 40,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavičky václavek očistíme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci na sádle zpěníme na drobno nasekanou cibuli, přidáme houby, osolíme a přidáme půl lžičky kmínu. Dusíme 10 minut.
Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvičce prudce opečeme po obou stranách.
S výpekem ho přidáme do hrnce k houbám. Přidáme 100 ml vody, přikryjeme pokličkou a dusíme 40 minut (v papiňáku 15 minut). Krok 3: Měkké maso vytáhneme z hrnce. K houbám přidáme mléko a kysanou smetanu, případně v mixeru krátce rozmixujeme, zahustíme světlou zásmažkou z másla a hladké mouky a provaříme cca 15 minut. Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem.
S výpekem ho přidáme do hrnce k houbám. Přidáme 100 ml vody, přikryjeme pokličkou a dusíme 40 minut (v papiňáku 15 minut). Krok 3: Měkké maso vytáhneme z hrnce. K houbám přidáme mléko a kysanou smetanu, případně v mixeru krátce rozmixujeme, zahustíme světlou zásmažkou z másla a hladké mouky a provaříme cca 15 minut. Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavky na smetaně s krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jnmo
Moje poznámka
Václavky na smetaně s krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jnmo
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 2 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 20 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková pomazánka z cottage
Neregistrovaný před 1 minutou
Noky se špenátovo-smetanovou omáčkou a žampiony
Neregistrovaný před 2 minutami
Šumavská bramboračka
Neregistrovaný před 7 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Neregistrovaný před 10 minutami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
Neregistrovaný před 14 minutami
Vločková polévka se zeleninou
Neregistrovaný před 14 minutami
Celer v pivním těsíčku
Neregistrovaný před 17 minutami
Brokolicová polévka
Neregistrovaný před 22 minutami
Bábovka s mákem, rozinkami a ořechy
Neregistrovaný před 31 minutami
Dobré řezy
Neregistrovaný před 33 minutami
Tématické fráze:
václavky,
recepty z václavek,
recept s krkovičkou,
recept václavky,
dušené maso s václavkama,
vaclavky a lisky na smetaně s kuřecim masem,
vaclavky a lisky na smetaně,
václavky na smetaně,
krkovice v kysane smetaně,
houbi a maso,
vaclavki,
houbi václavky
Suroviny:
houby václavky,
cibule,
sádlo,
mléko,
smetana kysaná,
krkovice vepřová,
pepř,
sůl,
kmín celý,
zásmažka
Komentáře (3)