Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 891 kJ /
1 647 kcal
Bílkoviny13,86 g
Tuky168,48 g
Vláknina14,94 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy12,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyjeme králičí stehna, prošpikujeme slaninou. Mírně osolíme a do pekáčku na dno rozprostřeme nakrájené houby a zbytek (na kostičky nakrájené) slaniny. Pokmínujeme a stehna pomažeme rozmačkaným česnekem, podlijeme vodou tak, aby byly ponořené houby. Krok 2: Vložíme do trouby a pečeme s občasným poléváním výpekem cca 1 hodinu. Podáváme s hranolky či vařenými bramborami.

Zveřejněno 13. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7x4A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík se slaninou, česnekem a čerstvými houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7x4A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Receptík se mi líbí;-):yes:a králíka mám v mrazáku,tak vyzkouším,houbičky mám též,letos nám příroda nadělila tyto pro nás dobroty;-):yes:

Simona Skolakova: Určitě vyzkoušej a napiš,nám to moc chutnalo .Zase trošku jiná chuť než jsme byli zvyklí.

Ivusa: klikni na oranžový obdélník "buďte první a přidejte fotografii", pak ti to nabídne "+ přidat fotku":-)

Ivusa: Zkoušela jsem to z mobilu a tam není kolonka přidat foto,jen na počítači ....:-((

Zobrazit starší odpověď

Chci dodatečně vložit foto ,nevíte jak se vkládá???:-!:-!

Tématické fráze:
pečený králík na houbách, pečený králík

Suroviny:
stehno králičí, slanina uzená, houba hřib, sůl, kmín celý, česnek

Přidat fotografie receptu