Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové grissini s čokoládovým dipem

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Porce: 24 tyčinek

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 800 kJ /
2 581 kcal
Bílkoviny50,63 g
Tuky83,26 g
Vláknina16,93 g
Cholesterol 171 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy383,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 120 ml vlažného mléka. Vše smícháme a necháme 15 minut v klidu na teplém místě.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, perníkové koření, cukr, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Zaděláme hladké těsto. Těsto musí být tužší, v případě potřeby přidáme ještě trochu mouky.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut v klidu. Krok 2: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník asi 5 mm silný a rádýlkem nakrájíme proužky 1 cm široké. Každý proužek těsta zatočíme do spirálky a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu rozehřejeme na 180°C a vložíme připravený plech. Pečeme asi 15 minut.
Vychladlé tyčinky namáčíme do čokoládového dipu. Krok 3: Dip: čokoládu rozlámeme na kostičky, dáme do misky, přilijeme smetanu a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Pak přilijeme alkohol a dobře promícháme.

Zveřejněno 14. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové grissini s čokoládovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGO6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové grissini s čokoládovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGO6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Teda tak tohle musím co nejdřív vyzkoušet.Vypadá to moc dobře ;-):yes:

Michaela.Koc: ;-)

<3Moc pekny recept,to se bude hodit i pro navstevu.:-K:yes:

jemmy: děkuji :-):-K:-K

Tématické fráze:
pernikova cokolada, grissiny dip

Suroviny:
droždí, mléko, cukr, mouka hladká, sůl, koření do perníku, máslo, čokoláda hořká, smetana, likér

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu