Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička po portugalsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 1,5 hodiny + 2 hodiny příprava/marinování

1,5 hodiny + 2 hodiny příprava/marinování

Suroviny

Porce: 3+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 677 kJ /
1 357 kcal
Bílkoviny106,32 g
Tuky54,46 g
Vláknina23,49 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 355 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy69,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Víno svaříme s hřebíčkem a skořicí a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky, odstraníme tučné části, osolíme a zalijeme vychladlým svařeným vínem a necháme marinovat v lednice aspoň dvě hodiny či déle.  Krok 2: Cibulku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, olivy na půlky, mrkev nastrouháme nahrubo. Jablka oloupeme a nakrájíme bez jadřinců na půlměsíčky. Krok 3: V pekáčku na oleji opečeme cibuli, přidáme rajčata a mrkev. Poté vložíme  jablka, olivy, osolené maso s vínem a kořením, pekáč přikryjeme alobalem a zvolna asi hodinu pečeme, až je maso téměř měkké. Krok 4: Před dokončením sundáme alobal, vypneme troubu a necháme maso ještě dojít. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 15. 10. 2017

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Na maso po portugalsku se sice má používat plec nebo ramínko, ale na zkoušku jsem použila krkovičku a vyšlo to nádherně a doměkka. Část mé rodiny k tomu chtěla brambory, tak proto je fotka bez přílohy, bylo dvě, oboje bylo stejně dobré. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po portugalsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DO4n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po portugalsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DO4n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
maso po portugalsku, recept maso po portugalsku, po portugalsku, krkovička s rýží, recept marinovaná krkovice porto, krkovička podáváme s rýží, portugalska kucharka, krkovička s ančovičkama, krkovička s ančovičkami

Suroviny:
krkovice vepřová, pepř celý, koření oregáno, cibule, rajče, mrkev, jablko, olivy s ančovičkou, sůl, olej, víno červené, koření hřebíček, skořice celá

Přidat fotografie receptu