Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnice se slabou krustou z mouky, bylinek a uzené papriky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie205 kJ /
49 kcal
Bílkoviny1,51 g
Tuky2,03 g
Vláknina1,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jitrnice obalíme v mouce (solamylu) s drcenými bylinkami a smíchané s uzenou paprikou.
Jitrnice položíme na plech s pečícím papírem, plech s jitrnicemi malinko pokapeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů do slabé křupavé krusty. Krok 2: Podáváme s bramborem, šťouchaným s uzenou paprikou a jarní cibulkou (s čerstvým zakysaným zelím).

TIP: Jak připravit domácí jitrnice

Zveřejněno 25. 10. 2017

Poznámka autorky Ivace64

Zkusila jsem jitrnice upéci v troubě na malém plechu, protože mi na pánvi pokaždé praskly. Proto jsem je zkusila poprášit směsí a zakrýt alobalem a pomalu péci . Tak je budu asi dělat pokaždé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrnice se slabou krustou z mouky, bylinek a uzené papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZK2v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrnice se slabou krustou z mouky, bylinek a uzené papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZK2v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

já peču v troubě pod alobalem a neprasknou, i bez obalení...děláme domácí, takže zamrazujeme a tohle je jediný způsob, kdy neprasknou když je vyndáme z mrazáku, vymažu pekáček sádlem a přiklopím alobalem...:-):-K

Jitrnici + jelito peču v remosce, pár vpichů párátkem a pokryté plátky podbradku:yes:
No, občas to některé střívko nevydrží...:-//
Fintu s moukou neznám:-O Pokud nezapomenu a nebudu mít okno, tak to zkusím v So kdy mám v kuchyni okno:-D

Já to neznal a bojuju s praskáním jitrnic. Díky.:yes: :-K

Drobek: Já ji zas před použitím dám tak na 1/2 hodiny do teplé vody, aby jsem ji na olej nedávala přímo z lednice. Někdy to pomůže a nepraskne :-)

Obalování jitrnic v mouce před pečením je stará záležitost, i moje babička to tak dělala. Mě takhle obalené nepraskají ani na pánvičce:yes:

Co si mám představit pod "nadrcenou pažitkou"? Drtíš ji v hmoždíři:-?

Tématické fráze:
jitrnice v troubě, jitrnice na pánvi, jak péci jitrnice, jitrnice, křupavá jitrnice, jitrnice na plechu, jak upéci jitrnici, křupavé jelito recept, křupavé jitrnice, křupavá jelita, pečení jitrnic na pánvičce, jitrnice v troubě nepraskne, jitrnice aby nepraskaly, aby jitrnice nepraskaly, recept na jitrnici se zelím, pečená křupavá jelita a jitrnice v troubě, obalovana jitrnice, jitrnice v remosce, obalená jitrnice, jitrnice podavani

Suroviny:
jitrnice, mouka hladká, pažitka, paprika sušená uzená, voda

Přidat fotografie receptu