Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké kuřecí řízky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 419 kJ /
578 kcal
Bílkoviny116,50 g
Tuky5,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 2,34 g
Sůl0,70 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjte, osušte a nakrájejte na libovolně velké kusy. Osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte. Pak přidejte citrónovou šťávu a škrob. Maso byste měli v chladničce nechat odpočinout alespoň 20 minut. Krok 2: Obalte v mouce, na pánvi rozehřejte olej a smažte dozlatova. Krok 3: Příloha může být jakákoliv - kaše, brambor, ale u nás vítězí dobrý čerstvý chléb a kyselá okurka.

Zveřejněno 27. 10. 2017

Poznámka autorky hosta

Zdroj: prosvet.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké kuřecí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxAY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké kuřecí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxAY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

hosta:
Jj, k reakci sody s citronem určitě došlo ale je otázne, kolik CO2 po reakci v lednici ještě zůstalo ve směsi.
No, nemyslím že je tady přání otcem myšlenky:-D Jsem ale zvědavý k jakému závěru dospěje Eja57: :-)

casino: hokus pokus se odkládá na příští víkend...je svátek všude zavřeno a nemám doma Solamyl:-//

Já nemám slov;-)nelíbí se recept,tak ho přejdu,líbí se mi tak ho vyzkouším,ale nevyzkoušet a hned mít námitky,to se musím jen smát;-):-Da tak to bohužel je!!!!:-K:-K

Simona Skolakova: pravda, ne každému se podaří 104 komentů na JEDINÝ vložený recept:-p

Tento recept je beznadejny.Divim se .ze jde o recept,ktery napsala moderatorkaSoda?Proc krehke ?:-D

jemmy: to co jsi napsala tomu se musím jen smát:-D:-D:-D:-D

Zobrazit starší odpověď

hella tu má recept, kde je ocot a prášok do pečiva, https://www.toprecepty.cz/recept/32603-rizky-extra...
zrejme tiež sa jedná o podobnú chemickú reakciu ako v tomto recepte...
Mám rada netradičné postupy, aj v jednom aj v druhom prípade.

hosta:
Proč ta soda? (o těstíčko se asi nejedná)
Nezkoušela jste smažit vedle sebe s marinádou se sodou a s marinádou bez sody? Myslím, že znatelný rozdíl tam nebude :-)

jemmy: protože tyto komentáře, nesouvisející s receptem budou přesunuty nebo smazány, dovolím si jedinkrát a naposledny přímo reagovat na vaši osobu:
Nemáte pravdu, znám vás už dlouho a ten, kdo sem chodí pavidelně, také. Možná si to neuvědomujete, ale styl psaní (a také určité drobnosti z osobního života, které každý z nás semtam utrousí), jsou jako rukopis nebo přímo podpis.
Jen řečnická, na kterou netřebuji odpověď - proč jste u svého příspěvku vypíchla, že je hosta moderátorka? S receptem tahle naše práce přeci vůbec nesouvisí8-(

Zobrazit 9 starších odpovědí

Tématické fráze:
křehké kuřecí řízky, kuřecí řízky, krehke rizky, jak udělat křehké řízky, krehky kureci řízek, křehké kuře, křehký řízek, křehký řízek, křehké kuře recept, řízky z kuřecích prsou, křehká kuřecí prsa, krehký řízek recept, jak udělat krehke kureci rizky, křehké kurecí, kuřecí řízky recepty, křehké kuřecí prsa, křehké řízek recept, recept na křehké řízky, dobre kureci řízky, křehke řízky recept

Suroviny:
prsa kuřecí, škrob bramborový, šťáva citronová, soda jedlá, sůl, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu