Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 958 kJ /
2 380 kcal
Bílkoviny26,20 g
Tuky231,05 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 694 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným). Krok 2: Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec kakao). Krok 3: Přelijeme do uzavírací nádoby, necháme prochladnout a pak uložíme do lednice dobře vychladit.
V den spotřebování klasicky ušleháme.

Zveřejněno 29. 10. 2017

Poznámka autorky cathleen

Kdysi jsem měla po mamince recept na domácí šlehačku s máslem i ztuženým tukem - byla moc dobrá a po vyšlehání držela tvar i 2-3 dny, jako krém. Ztužený tuk se snažíme už nepoužívat, proto doma dělám šlehačku jen s máslem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvmG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvmG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-D:-D:-D:-D:-DTo je tak, když člověk nedočítá:-D:-D:-D:-D.Ty v poznámce píšeš o té šlehačce,na kterou se ptám:-D:-D:-D. Nevíš tedy,jaký přesný byl postup při její výrobě? Díky.M.:-K

cathleen: díky,budu ráda;-):-K:-K:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Moje babička dělávala výtečnou šlehačku z másla a 100% ztuženého tuku.Jen si přesně nepamatuji jak.Myslím,že tuk se nechal rozpustit a opět ztuhnout a pak se s máslem vyšlehal.Ale jistá ji opravdu nejsem,bohužel,babička už mi neporadí;-(. Neznáte někdo tento recept?Opravdu byla skvělá!!
Tvoje vypadá taky báječně.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:Posílám ti zaslouženého bodíka:-K:yes:

Velmi podobný recept jsem dostal od známé v totáči, když 1/2 roku nebyla k dostání šlehačka. Jen ten cukr není potřeba ( např. ke svíčkové ). 1/2 litru mléka, 300 g másla a 1 žloutek. A šlehačka je vynikající. :-)

Standa: tak jasně, ne ke všemu se lehký vanilkový závan (po cukru) hodí :-8

Cathleen: je to jak píšeš. Zatím mám šlehačky dost, ale co nejdříve opět vyzkouším :-8
Jana Remkova: to nebylo hezké. Když se mi něco nelíbí, šetřím klávesnici.

Nic proti receptu, každý to své. :-K
Ovšem mi to nedalo a hledala jsem v sešitě po mamce. Šlehačku jsem nevyráběla léta, žloutek
jsem si nepamatovala. Opravdu tam není. Jen 200ml horkého mléka a 12,5 dkg másla. Máslo
rozpustit v mléce a v mixéru šlehat asi 5 minut. Nechat dobře vychladit, ušlehat a je hotovo. ;-)
Jo a na paříž. přidat do horkého mléka 2lžíce kakaa.

Janka: je možné, že naše maminky dělávaly v malých obměnách prakticky totéž, recepty se mohou lišit v drobnostech ;-) Domácí šlehačka mé maminky byla asi nejvíc podobná této https://www.toprecepty.cz/recept/47156-doma-vyrobe... - jen z polovičního množství. Místo vejce by tam moje maminka dala 2 žloutky.

No, vypadá to jak bramborová kaše a k tomu něco neurčitého..

casino: Dobre si pamatuji na pokus vybusne, jen treba vyzkouset a pak ohrnovat nos. V kazdem pripade v holandske omacce neni mleko, jen maslo, zloutky, par kapek vina a citr. stavy. Zde, tim zloutkem, se "slehacka" asi jakoby zahusti, predpokladam.

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
výroba domácí šlehačky, jak se dělá šlehačka, výroba pařížské šlehačky, pařížska slehacka, recept na domácí pařížskou šlehačku, domácí šlehačka z másla a mléka, parizska slehacka recept, jak se dělá pařížská šlehačka, recept na parizskou šlehačku, pařížská šlehačka z kakaa, jak udelat domaci slehacku, pařížská šlehačka s máslem, jak vyrobit pařížskou šlehačku, jak se dela domaci slehacka, jak udělat pařížskou šlehačku, domaci šlehačkou, recepty pařížská šlehačka, výroba domácí šlehačky recept, recept-domácí pařížská šlehačka, domaci pařižska šlehačkou

Suroviny:
mléko plnotučné, máslo, cukr vanilkový, žloutek, mléko plnotučné, máslo, cukr vanilkový, žloutek, kakao

Přidat fotografie receptu