Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový řízek

Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o zkřehnutí masa, použité okořenění pak umocní finální chuťový zážitek na talíři.

Hodnocení receptu je 4,9 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 832 kJ /
438 kcal
Bílkoviny33,25 g
Tuky25,14 g
Vláknina1,71 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 610 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy19,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podmáslí prošleháme s rozetřeným česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje. Potřeme jím lehce naklepané řízky, zbytek pak na plátky masa nalijeme a uložíme přes noc marinovat do lednice. Krok 2: V den přípravy maso z marinády vyndáme, necháme dobře okapat, osolíme je, opepříme a lehce poprášíme moukou. Krok 3: Smočíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém sádle usmažíme dozlatova. Krok 4: Podáváme s brambory nebo salátem a kouskem citronu.

TIP: Potřebujete spíš lehký bramborový salát?

Zveřejněno 3. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Apetit 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvWG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OvWG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

tara23: jsem moc ráda, že chutnalo :-K

hodně příjemná změna klasiky, skvělý řízeček :-K<3

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-) ano, i jogurt nebo kefír - ten mám domácí a moc ráda ho v kuchyni používám.

:-)<3:yes::yes: skvělý recerpt a krásné foto, řízky jsou měkoučké, šťavnaté a voní česnekem, když nemám podmáslí dělám i s jogurtem :-K

lucadanek: podmáslí stejně jako třeba jogurt maso spolehlivě zkřehčí a jsou vždycky výborné...
A ten od Cat je fešák:yes::yes::yes:

Joo..a recepty jsou skvělé..takže děkuji...;-)

Výborné..dělám jen z kýty..aby nebyly suché<3

Ivusa: děkuji! No, klasické řízky to nejsou. Česnek tam bude vonět tak moc, kolik ho použijete - dejte jen jeden menší stroužek, ten to chuťově určitě nepřebije ;-)

Jsou krásné ty řízečky. Chci se zeptat,není v tom moc cítit ten česnek ???? Kdysi dávno jsem dělala něco podobného ,ale doma se to neujalo ,protože jsem dala (zřejmě) víc česneku ,a bylo to moc "česnekové " ;-( Jinak krásná fotka a bodík už letí:yes:

Krasaveček :yes:

Tématické fráze:
podmáslové řízky, veprove rizky v podmasli, jak naklepat rizky, podmáslový kuřecí řízek, recepty s podmáslím, šlehaný řízek, vepřové na podmáslí, řízky v podmásli, řízky s podmáslím recepty, kuřecí řízky v s podmaslim, řízky v recepty s podmaslim, recept řízky v s podmáslím, maso v podmáslím, co se zbytky řízků, co se zbytku řízky, podmásový řízky, podmáslový kuřecí, podmáslový kuřecí řízek recept, řizek recept, podmáslové kuřecí řízky

Suroviny:
řízek vepřový, podmáslí, česnek, šalvěj, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, strouhanka, sádlo

Přidat fotografie receptu