Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka z líček

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 258 kJ /
1 018 kcal
Bílkoviny125,14 g
Tuky7,65 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy103,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně krájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zasypeme mletou paprikou a ještě krátce smažíme, aby paprika pustila barvu. Krok 2: Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky krájené maso, osolíme, přidáme kmín a pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Ke konci přidáme krájenou nebo strouhanou zeleninu, kostičky brambor a přilijeme i vývar, je-li třeba. Krok 3: Na pánvičce usmažíme z kousku sádla a mouky tmavší jíšku, kterou pak vmícháme do polévky a provaříme.
Polévku dosolíme a ochutíme utřeným česnekem a majoránkou.

Zveřejněno 4. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Polévku jsem nechala v hrnci při nižší teplotě dusit v troubě a na sporáku pak už jen vmíchala zásmažku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z líček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZKkE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z líček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZKkE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

fotka nic moc :) ale polevka dobrá. Příště dám místo kořenové zeleniny papriku a rajče :) ať je změna

Frantiska: :-D:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

Ivi,nechtěla jsem svým komentářem rozpoutat nějakou nevhodnou debatu,to mě mrzí.Recept na polévku se mi líbí,ale ve větších městech (alespoň u nás) když náhodou na líčka narazíme,tak se cena pohybuje v rozmezí 180-220kč/kg,což bych opravdu jen na využití do polévky nedala.Jen v případě pro další použití např. ke kapustě,nebo k různým omáčkám:-)
Tak ještě jednou pokud jsem Tě urazila,mrzí mě to.Jen jsem napsala svůj názor.

Líčka koupena a kilo stalo úplně stejně jako klizka :-) Dokonce v nabídce měli veminko, telecí játra, volskou hlavu, seleci a skopové maso.

Frantiska: jé, vemínko, na to se také chystám - i u nás se dá koupit :-) máte také velmi dobře zásobenou masnu :yes:

Anna Kocikova: ne, neurazila, napsala jsi názor, slušný - na rozdíl od Oskerusky. Následná diskuze je náhodou fajn, kéž by tu bylo takových o vaření více.
Tak, jako ty tady na líčka (děsná cena u vás! To bych asi nedala...), tak jsem já koukala třeba na tvé použití kaki v teplé kuchyni (přidávalas, myslím, několikrát k masu) :-8 kaki milujeme, je poměrně drahé, nemáme ho často a určitě bych je nevařila s masem. Takže jsem tě chápala, jak to myslíš.

U nás běžně líčka neseženu,musím si je u řezníka objednat;-)to jen reaguji na Františku a trošinku závidím,že zítra půjde a koupí bez problému;-)
Jinak u mne taky gulášové polévky z párků a různých salámů není gulášová polévka,ale frankfurtská;-)

Mňa by potom zaujímalo, z akého hovädzieho mäsa varia ľudia guláš, alebo gulášovú polievku??? Veď nožina a líčka sú podľa mňa na to najvhodnejšie.

magdalenka: vidíš - kdybych napsala jako ty - 500 g hovězího masa (líčka, kližka aj.), žádná debata by se nekonala :-D Ta tvoje polévka vypadá ještě lépe, než tahle, s tou zeleninou a slaninou, hmmm...!
Myslím, že každá z nich má něco do sebe;-)

Frantiska: doufám, že pokud opravdu uvaříš, bude polévka chutnat ;-) Měla jsem ji trochu hustší, než je na fotce - kvůli focení jsem měla v talíři jen trochu polévky, aby byly vidět brambory a maso...

Zobrazit 11 starších odpovědí

Licka jsou urcene na duseni, je to uplně normální maso. Nechapu proč by ho mělo byt škoda. A v dnešní době jsou běžně dostupné a k sehnání :) u řezníka.

casino: :-) Ale to není nadsázka. Svíčková na smetaně se dělala (a správně dělá) z předem naložené svíce. To, že se tak postupem doby jmenuje každá podobná omáčka, i když je třeba z kuřecího, je jen smutný vývoj směrem dolů.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Nic ve zlém, ale moje první myšlenka také byla, že gulášovka z líček je zhovadilost..:-p

Oskeruska: jak jsem psala už níže....chuť líček se nikde neztratila, nebyla překrytá ničím umělým, žádnou Knorr kostkou, masoxem apod. Na dušení a vaření jsou určená, líto by mi bylo asi jen vařené pravé svíčky...
Nic ve zlém, jen rada do života: O lidech, co se podobně jako ty vyjadřovali hovězími (a podobnými) slovy, říkávala moje nebožka maminka, že by si měli dát na pusu cedník :-p

Nic proti receptu,guláškovku máme moc rádi,ale ruku na srdce...uvařit ji z líček,to by byl hřích...;-)

Anna Kocikova: u nás máme díky dobré masně líčka běžně, tak i na gulášovku došlo ;-)
Jedno, jestli z nich bude guláš s knedlíkem nebo tahle polévka, kterou sníme s rohlíkem jako hlavní chod....

Jako - polévka bude určitě dobrá aléééé ... :-8

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
gulášová polévka pohlreich, polévka z liček, gulášová polévka podle pohlreicha, recept na gulášovku, polévka z hovězích líček, kv;táková polévka recept, recept na nejlepší gulášová polévka pohlreich, gulášová polévka recept pohlreich, gulášová polévka recept, zasmaska na gulasovku, recepty z hovězí lička polévka pohlreich, gulášová polévka z celého masa, gulášová polévka hovězí líčka, hovězí líčka polévka, gulasova polevka od pohlreicha, gulášová polevka od pohlreich, polévka z hovězích hovězích líček, gulášová polévka recept polreich, frankfurtska polevka a gulasova polevka rozdil, hovězí líčka polévky

Suroviny:
líčka hovězí, cibule, zelenina kořenová, brambory, mouka hladká, sůl, česnek, majoránka, pepř černý, paprika sušená sladká, kmín drcený, sádlo, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu