Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované

Na první pohled může zelí vypadat jako nudná surovina, ale opak je pravdou. Zelí je doslova poklad obsahující spoustu vlákniny a prospěšných vitamínů. Pojďme tedy něco udělat pro naše zdraví, a zavařme si pár sklenic zelí ve sladkokyselém nálevu.

Hodnocení receptu je 3,9 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 485 kJ /
594 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,57 g
Sůl26,00 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku zelí bez košťálu nakrouháme. Krok 2: Krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli). Krok 3: Krouhanku necháme odkapat, mezitím připravíme nálev z vody, soli, cukru a octa který necháme svařit cca 5 minut. Krok 4: Odkapanou krouhanku pak smícháme s kmínem, napěchujeme do sklenic (naplníme cca 1,5-2 cm pod okraj) a zalijeme svařeným nálevem. Krok 5: Sklenice zavíčkujeme a zavaříme ve vodní lázni 50 minut při 90 °C.

TIP: Oblíbené recepty na zavařené zelí

Zveřejněno 11. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0Qz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0Qz

Marie

Komentáře (9)

Ernest_Bago: :yes: není. Můžete se spolehnout :-8

Zdravím, recept vypada dobre a chystam se na nej, jen se chci zeptat, po 50 min sterilaci na 90 stupnu neni zeli rozblemcane?diky moc
chtel bych se priblizit chuti v obchode

Super recept,nenáročný a výborný.Už nikdy jinak dělat nebudu díky

Tak toto zeli sa mi moc paci.Mame uz doma natlacenu kapustu,ale aj tuto sladko kyslu musim spravit.Ako priloha k francuzskym pre manzela vyborne,a ja uz slintam ako ku granatiru si nalozim:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Když jsem ještě pěstovala svoje zelí, vždycky jsem pár sklenic dělala na sladkokyselo. Je to pak v zimě rychlé, jen cibulová jíška, na to zelí a je hotovo, ochuceno :yes:. Dělala jsem z něj i pomazánku na chlebíčky :-8

cathleen: :-D Uklepla jsem se a než jsem to stihla opravit, už to nejde. Ty pytle jsou 2, máme soudek na 20 kilo zelí, což je tak akorát pro nás na rok.

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
sladkokysele zeli, sladkokyselé zelí recept, zelí ve sladkokyselém nálevu, sterilované zelí, zelí v sladkokyselém nálevu, nálev na zeli, sterilované červené sladkokyselé zelí příprava, sterilované zelí recept, recept na sladkokysele zeli, zelí ve sladkokyselém nálevu recept, sladko kyselé zelí recepty, jak uvařit sladkokyselé zelí, sladkokyselý nalev na zelí, sladko kyselé zelí, nalev na sladkokysele zeli, sladkokyselé zelí recepty, zavarene zeli, příprava sterilovaného zelí, cervene zelí ve sladkokyselem nalevu recept, zavarene sladkokysele zeli

Suroviny:
zelí hlávkové, sůl, kmín celý, voda, sůl, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu