Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z jablečného moštu

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 755 kJ /
6 634 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky2,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 650,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odstátý mošt hadičkou opatrně stáhneme z kalů a lehce zahřejeme. Krok 2: Přidáme cukr a kyselinu citronovou, rozmícháme a zcela nakonec vmícháme i tresť (aroma). Krok 3: Hotový sirup nalijeme do zavařovacích lahví, zavíčkujeme a zavaříme (85 °C/25 minut).

Zveřejněno 12. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Z červené řepy dělám sirupy malinový, jahodový a višňový, z jablečného moštu zase citronový, meruňkový nebo ananasový, popř. nechám bez příchutě vonět jablíčky. Někdo říká, že zavařovat není třeba, my pro jistotu zaváříme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z jablečného moštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DOBA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z jablečného moštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DOBA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

cathleen: :-K

KUKI1: mám radost, díky! :-* a děkuji i za přidanou fotografii :-K

Jablečný sirup taky dělávám, ale s tím rozdílem, že vše zahřeju na 85 °C, sbírám pěnu, naplním do láhví na šroubový uzávěr, uzavřu, láhve položím a nechám vychladnout. :-K

Letos je hodně jablek, hodně moštu, tak jsem hledala, co s ním. Sirup je výborný, lehký na přípravu. Udělala jsem ananasový. Chutná fantastický.

No, pokud se do domácích (jak se nejen na TOP zhusta u různých produktů zdůrazňuje) ovocných sirupů přidávají tresti, tak konkrétně v tomto případě ten mošt je (s maličkou nadsázkou) zbytečný.

casino: nesouhlasím :) je to nahodou dobrý recept. V kupovaném sirupu je podíl ovocné složky od 3% do 37% a z toho je u většiny chuť udělaná aromaty. A trest si můžeš vyrobit i doma nemusíš ji kupovat.

Než jsme museli na bývalé zahrádce porazit jabloně, dělávali jsme mošt a z něj také sirup. Já jsem ho ochucovala vanilkou nebo citronem na kolečka. Býval moc dobrý. Já jsem si práci (jako často 8-() komplikovala tím, že jsem sirup zahřívala všechen najednou v hrnci a pak teprve lila horký do lahví a víčkovala. Tvůj postup je šikovnější :yes:
Jestli se někdy dopěstujeme u chalupy nějakých jablek, snad si na Tvůj recept vzpomenu. :-)

Betyna: to ji budeš mít v rukou možná dříve, než já:-D

Zobrazit 8 starších odpovědí

Tématické fráze:
jablečný sirup, domácí jablečný sirup recept, jablečný sirup recept, domácí jablečný sirup, recept na jablečný mošt, jablečný mošt recept, jablecna stava z mostu, recept na jablečný sirup, jablečný sirup domácí, jablečny sirup za studena, jablečná šťáva z moštu recept, sterilování jablečného moštu v zavařovacích lahvích, recept na domací jablečný mošt, jablečné sirupy, jablecny sirup z/mostu bez kyseliny citronove, jablecná stava, sirip z moštu, recept jablecná sirup, kyselina citronová sirup jablečný, jak se delá jablečný sirup

Suroviny:
mošt, cukr, kyselina citronová, tresť

Přidat fotografie receptu