Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 070 kJ / 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,52 g |
| Tuky | 55,87 g |
| Vláknina | 5,67 g |
| Cholesterol | 365 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,61 g |
| Sacharidy | 10,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřeci stehna omyjeme a posypeme troškou papriky, soli a drceného kmínu.
Krok 2: Kuřecí játra, uzené a ořez pomeleme, přidáme 1 vejce, koření a rozmočené housky, na jemno nakrájenou cibuli, česnek, libeček a petrželku nasekanou na drobno. Okořeníme staročeským kořením a troškou grilovacího koření. Vše dobře promícháme, aby vznikla řidší směs.
Krok 3: Pekáč vymažeme máslem a na něj rozprostřeme směs. Na směs položíme kuřecí stehna, trochu přimáčkneme, zalejeme asi 2 dl vody nebo vývaru a šup s tím do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme přikryté asi 1 hodinu. Po hodině snížíme teplotu na 150 stupňů, odkryjeme a ještě asi půl hodiny dopékáme za stálého podlévání.
Krok 4: Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo bramborovou kaši, kompot nebo jakýkoliv salátek.
Zveřejněno 14. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůběží v peřině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxJr
Moje poznámka
Drůběží v peřině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxJr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
kuře v peřině,
holandsky rizek,
kureci prsa v perine,
holandsky.rizek,
rýže v peřině,
recept na balene maso ve slanine,
játra v peřině,
prilohy k drubezi
Suroviny:
stehno kuřecí,
játra kuřecí,
cibule,
bůček uzený,
kuře,
houska,
česnek,
koření staročeské,
vejce,
koření grilovací,
libeček,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (3)
Snad jen maličkost k té poslední: domnívám se, že kompot se dává na opačnou stranu...
No, pokud tedy strávník není levák, že