Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůběží v peřině

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dadka0 Dadka0

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 070 kJ /
734 kcal
Bílkoviny46,52 g
Tuky55,87 g
Vláknina5,67 g
Cholesterol 365 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,61 g
Sacharidy10,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřeci stehna omyjeme a posypeme troškou papriky, soli a drceného kmínu. Krok 2: Kuřecí játra, uzené a ořez pomeleme, přidáme 1 vejce, koření a rozmočené housky, na jemno nakrájenou cibuli, česnek, libeček a petrželku nasekanou na drobno. Okořeníme staročeským kořením a troškou grilovacího koření. Vše dobře promícháme, aby vznikla řidší směs. Krok 3: Pekáč vymažeme máslem a na něj rozprostřeme směs. Na směs položíme kuřecí stehna, trochu přimáčkneme, zalejeme asi 2 dl vody nebo vývaru a šup s tím do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme přikryté asi 1 hodinu. Po hodině snížíme teplotu na 150 stupňů, odkryjeme a ještě asi půl hodiny dopékáme za stálého podlévání. Krok 4: Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo bramborovou kaši, kompot nebo jakýkoliv salátek.

Zveřejněno 14. 11. 2017

Poznámka autorky Dadka0

Tuhle peřinu používám i jako nádivku do drůbeže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůběží v peřině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxJr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůběží v peřině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jsem levák i nůž držím v levé ruce u příboru, chybička se vloudila :)
:-p:-K

Obzvláště vypečené fotečky...:-)
Snad jen maličkost k té poslední: domnívám se, že kompot se dává na opačnou stranu...
No, pokud tedy strávník není levák, že :-);-):-K

Tématické fráze:
kuře v peřině, holandsky rizek, kureci prsa v perine, holandsky.rizek, rýže v peřině, recept na balene maso ve slanine, játra v peřině, prilohy k drubezi

Suroviny:
stehno kuřecí, játra kuřecí, cibule, bůček uzený, kuře, houska, česnek, koření staročeské, vejce, koření grilovací, libeček, petrželka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu