Pravý vepřový guláš
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném poměru. Potom už stačí dodržet postup, přidat pár ingrediencí a můžete servírovat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 403 kJ / 1 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,35 g |
Tuky | 45,30 g |
Vláknina | 64,20 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 109,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli restujeme na tuku do tmavší hnědé barvy (kvůli barvě guláše). Zasypeme paprikou, jen necháme zpěnit a zastříkneme troškou vody, aby paprika nezhořkla. Pracujeme rychle.
Krok 2: Vložíme na kostky nakrájené maso a opékáme, dále okořeníme maso (sůl, pepř, kmín) a vložíme protlak, ten je potřeba hodně prosmažit s masem, aby ztratil na kyselosti. Když tohle všechno máme hotové, zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku a rozetřený česnek. Maso necháme dusit.
Krok 3: Když je maso dostatečně měkké, tak ho vyjmeme a šťávu zahustíme chlebem, jíškou a nebo záklechtou (trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě).
Krok 4: Pak už zbývá jen nechat guláš provařit a dochutit (solí, pepřem, česnekem, majoránkou, drceným kmínem). Nakonec vrátíme maso a necháme ho prohřát.
Zveřejněno 24. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý vepřový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2P4W
Moje poznámka
Pravý vepřový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2P4W
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 8 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 11 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 2 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 6 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 7 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 7 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 8 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 8 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 10 hodinami
Tématické fráze:
vepřovy gulaš,
vepřový guláš z plecka,
pravý vepřový guláš,
veprovy gulas recept,
recept na vepřovy guláš,
gulas veprovy,
vepřový guláš recepty,
guláš z vepřového masa,
recept vepřový guláš z plecka,
pravy gulas,
recept vepřový guláš,
veprovy gulas top recepty,
pikantní vepřový guláš recept,
pikantní vepřový guláš,
recepty vepřový guláš z plecka,
guláš z plecka,
recepty vepřový guláš,
gulas z veproveho,
priprava veproveho gulase,
veprovygulas
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
vývar vepřový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
chléb
Komentáře (20)