Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký makovo-kakaový moučník s jablky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 236 kJ /
4 120 kcal
Bílkoviny83,40 g
Tuky146,71 g
Vláknina45,35 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 1,03 g
Sůl0,21 g
Sacharidy593,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se sodou a práškem do pečiva. Přidáme kakao a mletý mák. Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mléko a podmáslí. Krok 3: Sypké suroviny smícháme s ušlehanou vaječnou směsí. Krok 4: Dvě omytá a oloupaná jablka nastrouháme a 2 jablka pokrájíme na kostky. Krok 5: Do těsta vmícháme dvě nastrouhaná jablka a dobře zamícháme. Těsto nalijeme do keramické formy, kterou jsme vytřeli olejem. Do korpusu vmáčkneme kostky pokrájených jablek. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů na 40-45 minut.

Zveřejněno 26. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký makovo-kakaový moučník s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vyqM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký makovo-kakaový moučník s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vyqM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kakaovy moučník, jablkový moučník s kakaem, jablkový moučník, moučníky s jablky a podmaslí, moučníky z jablek, makovo povidlový moučník, nejlepsi jablkovy orechovy moucnik, makovo jablečný moucnik

Suroviny:
mouka polohrubá, soda jedlá, prášek do pečiva, podmáslí, mléko, olej, cukr třtinový, mák mletý, kakao, jablko, olej

Přidat fotografie receptu