Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žid (bramborák s jablky)

Recept, z kterého na vás dýchne doba podzimních návštěv u babičky. Ta uměla vykouzlit z trochy ovoce a brambor plný pekáč výborného jídla. Bramborákové těsto a ovoce se spolu totiž skvěle doplňují. Vyzkoušejte, bude chutnat!

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 539 kJ /
607 kcal
Bílkoviny18,88 g
Tuky9,05 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 136 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy103,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák. Přidáme vejce, sůl a trochu mouky, aby vzniklo lité těstíčko. Krok 2: Pekáček dobře vymažeme sádlem a nalijeme do něj polovinu těsta, které poklademe plátky jablek bez jadřinců (nebo půlenými švestkami). Krok 3: Jablka zalijeme zbytkem těsta a dáme upéct do vyhřáté trouby dočervena (200 °C).
Podáváme naslano nebo nasladko, sypané cukrem na talíři.

Zveřejněno 30. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Recept z knihy J. Marholda - Krkonošská kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žid (bramborák s jablky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjR4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žid (bramborák s jablky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjR4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Usmažil jsem těsto jako bramborák, ale avšak tradičně i s česnekem a poněkud netradičně jsem posléze máznul povidly :yes:
(napsal bych to jinam, ale podobný rcp nebyl nalezen :-)

:yes::yes::-K:yes::yes:

Jeejda ked som bola mala,tak to moja ceska babicka pekavala.Ale to uz je mooc davno,vyse 45 rokov.Robievala to so susenymi slivkami.Urcite vyskusam cez vikend spravit,aj ked to budem len sama jest ale nevadi:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

:-K:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bramborak s jablky, bramborovy žid, recept zid, bramborák s s jablky, žid z brambor, recept na žida, jablkovy bramborak, recept na bramborák s s jablky, jak upéct bramborový žid, bramboraky s jablky, zid recepty, bramborák s jablky žid, bramboráky brembory a jablka, žida recept, bramborák s jablky, recepty bramborák s jablky, bramboráčky s jablky, recept na bramborový žid, bramborák-žid, jablka jako bramborák

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, sůl, sádlo, jablko

Přidat fotografie receptu