Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španěláčky z králíka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 763 kJ /
899 kcal
Bílkoviny36,00 g
Tuky69,98 g
Vláknina7,86 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,06 g
Sacharidy29,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Doře umyté králičí pupky potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, naplníme a zabalíme. Krok 2: Na rozpáleném tuku, já použil sádlo, orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme španěláčky a z obou stran je orestujeme. Pak vyndáme, výpek zaprášíme moukou, opět společně orestujeme, zalijeme vodou nebo vývarem, vložíme španěláčky. Přidáme nové koření, bobkový list a na jemno nasekaný česnek. Za občasného promíchání dusíme do měkka. Měkké ptáčky vyjmeme, šťávu propasírujeme a nebo kdo raději mixuje, tak rozmixuje. Já postaru raději pasíruji. Krok 3: Propasírovanou šťávu dochutíme podle chuti solí, pepřem, worcesterem a třeba trochou hořčice a nalijeme na ptáčky.

Zveřejněno 1. 12. 2017

Poznámka autora klukodvody

Dlouho jsem nevěděl co s tímto masem podniknout a tak jsem udělal tohle. Dlouho jsem tu nebyl, tak prosím adminky o trpělivost a případnou úpravu a pomoc. Děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španěláčky z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zDp2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španěláčky z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zDp2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Super nápad, většinou točím ty samá králičí jídla, tohle zní dobře:-K

Sudet: No právě. Já pořád řešil co dělat. Ještě později dám závitky na smetaně a díky.

Stále jsem se na ptáčky z králičích pupků chystala,ale ještě nevyzkoušela,ale jak vidím je to prima nápad a recept se mi líbí;-):yes:

Simona Skolakova: No přivezl jsem šest králíků a na polévku toho bylo moc, tak jsem to prostě zkusil a myslím, že to vyšlo. Díky za hodnocení.

To je zajímavý nápad, jak spotřebovat celkem nezajímavý kus masa! :yes: Ráda dělám ptáčky z kuřecích stehýnek, jsou hned hotové a do jisté míry dietnější. Tohle musím vyzkoušet!

Dajda: No já vážně nevěděl co odpovědět, ale pak mně napadlo jedno. Když dva dělají totéž, není to vždy totéž. Díky.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Děkuji a ještě mám závitky z toho samého na smetaně, tak to zkusím také přidat. :-):-)

Také zdravíme a děkuji za přivítání. U nás toho bylo teď hodně i problémů. Tak snad se pokusím něco dat a jsem rád, že se Ti to líbí.:-K:-K

Přesně tohle mne napadlo, když jsem nedávno v Rabbitu koupila několik tácků tohoto chlazeného děleného králičího masa:yes: Upekla jsem na zelenině a cibuli, ale tahle úprava přijde na řadu brzy:-)

Tož vítej!! Dlouho jsem tě neviděla!! A hned taková dobrota z králíka. To mne ještě nenapadlo :-) :yes:

Tématické fráze:
králík recepty, recept na králíka, králičí pupek, recepty z králíka, recepty na králíka, španěláčky z kraličího masa, králičí pupky recept, kralici pupek recept, recepty králík, pupek z kralika recepty, stale ptaci na smetaně, ptacky z kralika, ptáčky z králičího pupku

Suroviny:
hořčice plnotučná, vejce, okurka čerstvá, slanina, párky, sádlo, cibule, česnek, petržel, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, omáčka worcesterová, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu