Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničné kváskové bulky se sezamem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 092 kJ /
2 412 kcal
Bílkoviny69,35 g
Tuky61,50 g
Vláknina16,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,13 g
Sůl0,03 g
Sacharidy387,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 90 minut rozkynout v teplém prostředí. Krok 3: Pak těsto vyškrábneme stěrkou na pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme bulku. Všechny bulky naskládáme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme před pečením nakynout – moje bulky v obýváku, ohřátém krbovými kamny, docela pospíchaly, byly nakynuté už po hodině. Nakynuté a trochu povolené do stran. Krok 4: Troubu i s dlaždicí jsem zapnula v předstihu, takže jsme fólii s bulkami , potřenými vodou, jen na dlaždici sešoupli – ani pekařskou lopatu netřeba.
Pekly se asi 15-20 minut/230-250°C, po prvních pěti minutách pečení jsme je znovu postříkali vodou.

Zveřejněno 2. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné kváskové bulky se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JMZy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné kváskové bulky se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JMZy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Prosím, sóda mení nejako výrazne chuť, alebo pomôže k nadýchanosti pečiva?

magdalenka: tak - pokud vyzkoušíš upéct se sodou - budu se moc těšit na tvé zkušenosti :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

<3:yes:

Tématické fráze:
žitno pšeničné bulky, kvaskova máslová veka, placky z pšeničného kvásku, rohliky z psenicneho kvasku, kváskove bagetky

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka chlebová pšeničná, voda, mouka hladká, olej, semínka sezamová, sůl, soda jedlá

Přidat fotografie receptu