Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aromatická bylinková omáčka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 040 kJ /
249 kcal
Bílkoviny11,86 g
Tuky6,15 g
Vláknina11,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,64 g
Sacharidy30,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne. Krok 2: Lístky petržele, máty a ostatní suroviny, kromě oleje, rozmixujte. Olivový olej přilévejte podle toho, jakou chcete mít konzistenci. Na závěr přidejte smrkové výhonky. V případě, že zkonzumujete omáčku týž den, použijte větší množství oleje. Zamýšlíte-li část uchovat, použijte méně oleje, v uzavřené nádobě omáčka pod olejovou hladinou vydrží v lednici i 14 dní.

Zveřejněno 3. 12. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Smrkové výhonky jsou k mání jen krátce na jaře (můžete je nahradit jehličkami z jedné snítky rozmarýnu). Výhonky se solí a olejem můžete sterilovat nebo zamrazit ve tvořítkách na led a během roku přidávat k ostatním surovinám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aromatická bylinková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yw6Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aromatická bylinková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yw6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Velmi pěkný recept

Ritanna: tajná ingredience pro ledacos...:-p

Velice zajímavý recept:yes:. Mám dotaz: k čemu se tato omáčka nejlépe hodí?

Karolina09: Děkuji, ukládám na vyzkoušení ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
bylinková omáčka, smrkove vyhonky v octu, smrkové capari, smrkové výhonky olej recept, omacka k zebrum, smrková omáčka, omacka se smrkovy i vyhonky, bylinkova omáčka recept

Suroviny:
smrkový v ýhonek, sůl, olej olivový, petrželka hladkolistá, máta, ančovičky v oleji, hořčice dijonská, ocet vinný, kapary, olej olivový

Přidat fotografie receptu