Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Profouknuté bulky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 434 kJ /
2 016 kcal
Bílkoviny57,32 g
Tuky34,92 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy355,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot), které vyškrábneme do dobře olejem vymazané širší misky. Naolejovanými prsty těsto v míse popřekládáme a necháme v teplém prostředí asi hodinu vykynout – během této doby jsem těsto v míse překládala ještě dvakrát. Krok 3: Vykynuté těsto opatrně vyškrábneme na pomoučený stůl (ne z výšky, aby nespadlo), stěrkou jakžtakž upravíme do čtverce, posypeme moukou i svrchu a stěrkou nakrájíme na 9 – 12 dílů. Krok 4: Každý kousek opatrně přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem nebo fólií, pokud je třeba, necháme pár minut dokynout a upečeme v dobře vyhřáté troubě s kastrůlkem vody na dně (230-240°C/asi 20 minut).

Zveřejněno 3. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Troubu rozpaluji předem, tak, abych mohla péct třeba hned po nakrájení „bulek“. Před pečením není třeba bulky, pokud je při krájení a přenášení nějak nešetrně nesmáčknete, déle kynout – mohly by překynout a při pečení se pak už nezvednou.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Profouknuté bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4j8J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Profouknuté bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4j8J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Skvelé!!! Cesto ako pena, zvonku chrumkavé...jediný problém - jedna dávka nestačí. :-8 (Pridávam foto.)

magdalenka: děkuji :-K za vyzkoušení, pochvalu receptu i fotku :-*

:yes:Pri pohledu na foto uz voni jako by byly pod nosem<3 Ty musi byt moc dobre..........

Úplně si představím to křupnutí :-8:-K:yes:

nádherné...:yes:

cathleen: Ja viem...a preferment "zvládam". Kvások nie.:-p

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
bulky z žitné mouky

Suroviny:
voda, mouka celozrnná pšeničná jemná, droždí čerstvé, voda, droždí čerstvé, sůl, olej, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu