Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinková šťáva nevařená, lisovaná

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 735 kJ /
4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté bezinky otrháme od třapin a prolisujeme na strojku na ovoce. Krok 2: Odváženou šťávu smícháme s převařenou vodou, cukrem a kyselinou citronovou a za občasného promíchávání necháme stát v chladu do druhého dne. Krok 3: V troše šťávy rozpustíme konzervační přípravek, pak ho rozmícháme ve veškeré šťávě.
Plníme do čistých sklenic nebo lahví, dobře uzavřeme a uložíme v chladnu a temnu.

Zveřejněno 4. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pomůcka ke konzervování Dr. Oetkera nahradila dříve používanou Petosu http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/zavarovani...

Šťáva není určena primárně k pití, spíš na uložení na později - na obarvení kompotu, jiných šťáv nebo moučníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinková šťáva nevařená, lisovaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mmw3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinková šťáva nevařená, lisovaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mmw3

Marie

Komentáře (2)

Agness002: tahle šťáva není určena primárně k pití, spíš na uložení na později - na obarvení kompotu, jiných šťáv nebo moučníků. Dopíšu to do Poznámky. ;-)

Syrové bezinky i šťáva z nich je mírně toxická, ve větších dávkách vyvolává nevolnost. Musi se minimalne 20 minut varit. Neni bezpečné konzumovat je v tepelně neupravenem stavu!

Tématické fráze:
konzervační přípravek dr. oetker, bezinková šťáva, konzervační přípravek dr oetker, štáva ze zralých bezinek, šťáva z rakytníku nevařená, přípravek ke konzervovani, konzervacni pripravek na ovocne stavy, konzervační přípravek do šťávy, bezinková marmeláda top recepty za lisované za studena, přípravek na konzervování, dr.oetker pomůcka ke konzervování, stava z bezinek nevarena, konzervační přípravek na štávu, konzervacni pripravek na šťávy, konzervování za studena, konzervování rakytníku, připravek na konzevovani, pripravek na šťávu, konzervační přípravek na ovoce, dr. oetker- pomůcka na stavy

Suroviny:
voda, cukr písek, kyselina citronová,

Přidat fotografie receptu