Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 086 kJ /
499 kcal
Bílkoviny18,76 g
Tuky1,46 g
Vláknina47,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy96,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme je, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na čtvrtky pokrájené žampiony (lze použít i hlívu nebo hříbky), podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 minut. Pak odklopíme, promícháme a dopečeme doměkka a dozlatova, ke konci pečení vše zaprášíme moukou či solamylem, promícháme, dle potřeby podlijeme a ještě vše necháme krátce zapéct, aby se mouka provařila. Krok 2: Podáváme s knedlíky, bramborem, gnocchi nebo bramborovými noky. Krok 3: Přidání mouky nebo solamylu není nutné, záleží na každém, jakou chce mít konzistenci výpeku. Krok 4: Pokud máme rádi bylinky, můžeme místo pepře použít majoránku, tymián nebo rozmarýn.

Zveřejněno 6. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp8Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp8Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Lenunka: ...recept je můj, recepty jiných autorů nekopíruji;-)

Tématické fráze:
moravský vrabec na žampionech, moravský vrabec zázvor

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř mletý, cibule, zázvor, česnek, žampióny, mouka hladká

Přidat fotografie receptu