Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakousko-uherská pomazánka - Osztrák-magyarorsági terjedés

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 698 kJ /
884 kcal
Bílkoviny122,89 g
Tuky37,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 157 mg
Sodík 5,30 g
Sůl12,90 g
Sacharidy13,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvarůžky dejte asi na 15 min do mrazáku, budou se lépe strouhat. Krok 2: Nastrouhejte nahrubo vyzrálý uherák a tvarůžky. Smíchejte s tvarohem, crème fraîche a opepřete. Krok 3: Podávejte s červenou cibulí a chlebem.

Zveřejněno 10. 12. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Lépe chutná uleželá do druhého dne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakousko-uherská pomazánka - Osztrák-magyarorsági terjedés

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yBwn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakousko-uherská pomazánka - Osztrák-magyarorsági terjedés

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yBwn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vážené dámy, Dorabety a Magdalenko. Jak vidím, hemží se to tady samými zcestovalými lingvisty gurmety (nebo gurmány?). K Rakušanům (tedy k Rakušákům) tvarůžky znají a to pod Olmützer Quarkel, zajdeme-li dále v centrálním a severním Německu je znám obdobný sýr pod názvem "Harzer Quarkkäse". Pomazánku tak pojmenoval člen maďarské filharmonie ruku v ruce s velvyslancem Maďarska v Austrálii. Maďarsky umím pár slov, ale dovolte mi, madam Magdalenko, co je to "šírenie"? Nerozumím slovensky. A madam Dorabety, Vy recept ani nezkoušejte vzhledem k tomu, že Vám všechno zapáchá počínají kvasnicemi, přes ryby a k tomu ještě tvarůžky - hotová hrůza. Jo a autora názvu se zeptám, jak k němu došel či co tím myslel, přestože je mezi námi jazyková bariéra, nikoli kulinářská:-D

Karolina09: Pokud mluvime o tech originalnich, vyrobenych v Olomouci, tak jsou to vzdy a vsude Olmützer Quargel.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Aj ten "maďarský" názov je chybný. Má byť "magyarorsZági". V preklade znamená "rakúsko-maďarské šírenie". Ale kto a prečo takto nazval takto pomazánku je divné...Maďari syrečky nepoznajú.

..Nebo Rakušáci?

Jaké tvarůžky používají Maďaři?

Tématické fráze:
uherská pomazánka, uherák tvarůžky pomazánka, recepty rakousko, recepty rakouskouherske, pomazánka z uheráku, tvarůžky uherák, uherské tvarůžky, uherák do mrazáku?, jak se vaři v rakousku, tvarůžková pomazánka s creme, tvarůžková pomazánka creme fraiche

Suroviny:
sýr tvarůžky kulaté, salám uherský, tvaroh plnotučný, crème frâiche, pepř mletý, chléb, cibule červená

Přidat fotografie receptu