Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky se sýrem

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie98 914 kJ /
23 641 kcal
Bílkoviny617,36 g
Tuky45,12 g
Vláknina660,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 2,00 g
Sůl0,42 g
Sacharidy4 861,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle vlastního výběru a dvě vejce. Ochucení placek záleží na druhu použitého sýru. Krok 2: Pokud použijeme nivu, není třeba dále dochucovat a to ani solí, protože sýr je slaný dost. Při použití uzeného sýru nebo čedaru platí to samé nebo můžeme přidat navíc trochu muškátového květu či pepře, plus sůl dle chuti. S goudou, eidamem apod., které mají méně výrazné chutě, můžeme přidat koření, kořenící směsi, bylinky, česnek a sůl dle chuti. Krok 3: Směs brambor, sýru a vajec (plus dochucovadla) dobře promícháme, dle potřeby zahustíme hladkou moukou. Těsto by mělo být vláčné, mouky nepřidáváme moc (cca 2-3 lžíce). Pokud se nám zdá, že je lepivější než jiná těsta, není nutné panikařit a stačí placky před smažením obalit v hrubé mouce. Bramborové těsto má totiž někdy tendenci řídnout. Krok 4: Potřeme si olejem dlaně, lžící odebíráme těsto a v dlaních z něj tvarujeme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji na pánvi z obou stran dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej a podáváme. Krok 5: Podáváme samotné se zeleninovým salátem nebo dipy ze zakysané smetany, česneku, bylinek... nebo jako přílohu k masovými směsím.
Kdo se neobejde v plackách bez masa, může si do nich přidat jemně pokrájenou šunku či slaninu.

Zveřejněno 10. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BArY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BArY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc dobré ,přidala jsem šunku a česnek :yes:

To vypadá moc dobře. Kdyby nebyla zítra neděle, už bych vyráběla :-) U nás budou s tou šunkou.
Kam na ty nápady, Jiříku, chodíš :yes:

<3<3<3:yes:

cecilka: zdenka.s: ...díky:-K:-K ...do kuchyně, do ledničky, do špajzky...:-D ...já nevařím podle dnů v týdnu, ale podle toho, na co máme zrovna chuť, takže v neděli bude klidně krupicová kaše nebo bramborové placky, když na to bude chuť víc než na vepřovou se zelím nebo kačenu;-)

Tématické fráze:
bramborové placky se sýrem, bramborové placky, bramborove placky se sunkou a syrem, bramborová placka se sýrem, bramborové placky z vařených brambor se sýrem, bramborové placky se sýrem a šunkou, bramborové placky plněné sýrem, bramborové placky bez mouky, bramborové placky s čedarem, bramborové placky se salámem, bramborove placky se syrem a salamem, recept na bramborové placky se sýrem, bramborový placky se sýrem, bramborové placky recept, bramborové placky z vařených brambor, bramborové placky ze sýrem, bramborové se sýrem, bramborové placky plněné šunkou a syrem, bramborové placky plněné se sýrem, bramborový placek se sýrem

Suroviny:
brambory, sýr tvrdý, vejce, koření, květ muškátový, bylinky, mouka hladká, česnek, olej

Přidat fotografie receptu