Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený tolstolobik

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 153 kJ /
6 490 kcal
Bílkoviny549,50 g
Tuky472,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 69,10 g
Sůl172,80 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tolstolobika nakrájíme na podkovy, uložíme do vhodné nádoby, zalijeme převařenou vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme den odležet. Krok 2: Před uzením každou rybí podkovu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Krok 3: Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme tvrdé, bukové. Asi za 5-6 hod jsou rybí podkovy vyuzeny do zlatohněda.

Zveřejněno 10. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Podle rady M. Štěpničky u tolstolobika po vykuchání odřezáváme spodní část břicha, kde je uložen pouze tuk. Teprve pak krájíme na podkovy a dále upravujeme.

Uzený tolstolobik má úžasné maso. Příjemně tučné, s pevnějšími vlákny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený tolstolobik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yw72

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený tolstolobik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yw72

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Všem vám děkuji za milé komentáře <3 uzený tolstolobik je opravdu výjimečně chutná ryba - jiné sladkovodní už neudíme. Kapr je také výborný, ale tolstolobik nám přeci jen o dost víc chutná a udit třeba pstruha je nám líto - tuhle výbornou rybu si nejraději osmahneme jen tak, naprudko na pánvi ;-)
Takže si z každoročního výlovu, kam manžel s kamarádem jezdí, vyudíme velkého tolstolobika....

cathleen:
" po vykuchání odřezáváme spodní část břicha,"
Jj, :yes:
Dělám i u kapra na smažení; zvláště u přerostlého jedince dokáže tuk nadělat polepšovnu v ústech;-)
Prošel jsem pár rcp a o odstranění tuku nikde ani zmínka... 8-(

Dovoluji si udělit bodík, měla jsem čest tuto rybu uzenou jíst. Byla to božská mana v ústech, která zmizela jak pára nad hrncem. <3<3

To musela být neskutečná dobrota! :yes:

Ivuš, asi se dám na uzení, udírnu mám na zahradě, jenže dost velkou. Teď by se hodila i nějaká menší. Paráda.:yes:

Tak to bych ráda ochutnala:-p:yes::yes:

cathleen: Ivo díky,za tip;-)máme postavenou letos udírnu,tak by se to příští rok hodilo,jen ho sehnat;-):yes::yes:

Zobrazit starší odpověď

ten teda je:yes:

:-O<3:yes::yes:

Tématické fráze:
jak udit tolstolobika, tolstolobik, tolstolobik recept, jak vyúdit tolstolobika, tolstolobik recepty, jak udit rybu tolstolobik, uzený tolstolobyk, recept na uzeného tolstolobika, tostolobyk, recept tolstolobik, udíme tolstolobika, ryba tolstolobik, jak udit na tolstolobika, ryba tolstolobik uzený, grilovaný tolstolobik, jak vykuchat tolstolobika, recept na tolstolobika, jak vyudit tostolobyka, příprava tolstolobika na uzení, recept na uzení pstruha

Suroviny:
tolstolobik, sůl, voda

Přidat fotografie receptu