Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zrníčkový kvasový chléb z DP

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 987 kJ /
2 626 kcal
Bílkoviny88,73 g
Tuky19,88 g
Vláknina46,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,44 g
Sůl16,02 g
Sacharidy500,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin.
Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme k němu lněné semínko a to vše zalijeme odměřenou vroucí vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchladnutí uložíme do lenice. Krok 2: K hotovému rozkvasu do nádoby pekárny přidáme záparu (je vhodné ji z lednice vytáhnout hodinu, dvě předem, aby se ohřála) a zbytek surovin a těsto necháme pekárnou jen umíchat (cca 12-15 minut), pak ji vypneme. Krok 3: Těsto necháme v zavřené pekárně nakynout (asi 2 hod), pak na hodinu zapneme program Pečení.
Hotový bochník z formy vyklepneme a necháme vystydnout na drátěné podložce.

Zveřejněno 14. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zrníčkový kvasový chléb z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ogD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zrníčkový kvasový chléb z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ogD

Marie

Komentáře (2)

SUPER vymakaný recept. Já jsem trochu na DP zanevřel, ale to tvému neubírá ma hodnoté. :yes:

clupmi: děkuju :-) Z trouby jsou chleby samořejmě lepší, ale i tenhle hranatý z pekárny nám chutná víc, než kterýkoliv koupený.;-)

Tématické fráze:
zrnickovy chleb, zrníčkový chleba, zrníčkový pečení chleba, zrninkovy chléb recept, zrničkovy chleba recept, slunecnicovy chleb z dp, kvasový chléb, zrníčkový chléb recept

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, žito, pšenice, semínka lněná, voda, voda, mouka hladká, otruby, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu