Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lodičky (z kynutého těsta)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 300 kJ /
1 745 kcal
Bílkoviny45,05 g
Tuky47,69 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy277,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na malé díly (5-7) a z každého uděláme bulku. Chvíli je necháme všechny odpočinout, pak každou rozválíme a poskládáme podle fotopostupu. Krok 3: Všechny lodičky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií OBRÁCENĚ, lícem dolů – aby se sklady při kynutí nerozevřely a tvar loďky zůstal zachován. Krok 4: Necháme je tak téměř nakynout, pak obrátíme, chvilku necháme dokynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Podáváme jen tak, suché nebo obložíme třeba šunkou a kouskem zeleniny.

Zveřejněno 14. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lodičky (z kynutého těsta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp2V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lodičky (z kynutého těsta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp2V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kynuté testo ve tvaru lodicky, inspiracena tvary z kynutého těsta, pekárnománie-pečivo tvary zvířátka, jak na to aby se satecky nerozevrely

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, sůl, droždí čerstvé, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu