Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčicové řízky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení masa

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 088 kJ /
2 172 kcal
Bílkoviny205,00 g
Tuky136,00 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při smažení, osolíme, opepříme a dáme do mísy. Krok 2: K masu přidáme hořčici a dobře promícháme (nejlépe rukou), aby se hořčice dostala všude k masu a necháme 1-2 hodiny proležet. Krok 3: Plátky pak vytahujeme z mísy, obalíme v hladké mouce a vkládáme do pánve s nepřilnavým povrchem s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran dozlatova. Krok 4: Podáváme s bramborovou přílohou, dle vlastního výběru - kaše, hranolky, vařené, šťouchané atp.

Zveřejněno 18. 12. 2017

Poznámka autora recepty73

Použít se může i plec, kýta, karé, ale i drůbeží či králičí maso.

Výhodou této úpravy je, že se dobře a rychle zpracují a osmaží i menší odřezky, které nemusíme dávat například do guláše a také jdou nejvíc na dračku :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJ9L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJ9L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
řízky z karé, rizky, jdou z vepřove plece rizky, vepřova plec v horčicove, 2kg rizek recept

Suroviny:
krkovice vepřová, hořčice plnotučná, sůl, pepř, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu