Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 830 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,35 g |
Tuky | 9,60 g |
Vláknina | 23,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 377,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Moje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 7 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 7 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 7 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 8 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 8 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 8 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 8 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 9 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 9 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 11 hodinami
Tématické fráze:
podplamenice,
podplamenice recepty,
recept na podplamenice,
podplamenice recept,
kotrouše recept,
kotrouše recepty,
co jsou podplamenice,
podplemenice recept,
recept kotrouše,
pečivo podplamenice,
kotrouše -1 plech,
recepty kotrouše,
šupaky recept,
podplsmenice,
podplamenice se švestkami,
podplamenice-recept,
kotrouše recept,
kynuté kotrouše-recept,
kotrouše-recept,
sladké kotrouše
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
kmín drcený,
sůl,
povidla švestková
Komentáře (4)