Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 560 kJ / 1 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,15 g |
Tuky | 31,71 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 222,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polohrubou mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažné vody, mírně promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Následně přidáme sůl a zbylou vodu s olejem, nasekaná sušená rajčata (cca 50 gramů) či olivy (cca 80 gramů) nebo obojí (množství pak od každého trochu ubereme) plus bylinky dle chuti (nasekaný rozmarýn nebo lístky tymiánu) a vypracujeme těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
Krok 3: Těsto rozdělíme na čtyři díly, z nich vyválíme na pomaštěném nebo pomoučněném stole delší válečky, které stočíme do uzlů, poprášíme jemně moukou (nemusíme) a necháme ještě jednou cca 20 minut kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů dorůžova zhruba 20 minut.
Krok 4: Uzly v troubě výrazně nezezlátnou, budou spíše bledší, než jsme běžně zvyklí u pečiva, jelikož se nepotírá vejcem a je zaprášené moukou, takže pozor na přesušení. Pokud budeme péct v remosce, krok s druhým kynutím vynecháme a po vytvoření uzlů ihned pečeme.
Krok 5: Nejlépe chutnají čerstvé.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzly po italsku à la focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0YW
Moje poznámka
Uzly po italsku à la focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0YW
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 9 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 11 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 7 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 7 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 8 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 8 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 9 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 9 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 9 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 9 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 9 hodinami
Tématické fráze:
foccacia v remosce,
focaccia recept,
foccacia,
foccacia albert,
uzly recept,
albert foccacia,
bramborova foccacia albert
Suroviny:
mouka polohrubá,
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr krupice,
droždí,
olivy,
tymián
Komentáře (3)