Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na asijský způsob

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 327 kJ /
1 751 kcal
Bílkoviny15,17 g
Tuky170,27 g
Vláknina9,63 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 6,32 g
Sůl15,35 g
Sacharidy37,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a jemně nastrouhaného zázvoru a česneku. Krok 2: Pak každý díl marinovaného králíka obalíme v plátku slaniny a vedle sebe naskládáme do slabě vymazaného pekáčku. Vše podlijeme troškou vody (nejlépe se zbytkem marinády), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60-80 minut péct doměkka. Pak odklopíme, dle potřeby podlijeme, dopečeme do zezlátnutí slaniny a můžeme podávat. Krok 3: Podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výpekem. Krok 4: Pokud chceme mít králíka v dietnější verzi, můžeme slaninu vynechat, dusit ho zakrytého v troubě doměkka za občasného podlití a před koncem pečení ho nechat jen krátce opéct. Krok 5: Solit králíka většinou není nutné, jelikož sojová omáčka a slanina jsou slané dost. Maximálně můžeme do marinády přidat trochu pepře pro pikantnější chuť.

Zveřejněno 22. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na asijský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJw8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na asijský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJw8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dobrý recept, ještě sem králíka podhodil houbami šitake a Jidášovým uchem.

Blanka Vondrová 25. 12. 2017 17:05
Nechala jsem se zlákat receptem a udělala jsem moc dobře,protože úspěch měl králík mimořádný.Byl šťavnatý,voněl božsky po celém domě a tak pekáč zůstal uplně vymetený.Děkuji za všechny,rádi si ho zase brzy dáme.

Blanka Vondrová: ...díky, jsem rád, že Vám chutnalo:-K

Zobrazit starší odpověď

<3Pekny recept:-K:yes:

jemmy: Nadia22: Jana Dorazinová-Remková: ...díky:-K:-K:-K

Ovsem foto vypada velmi lakave:-K

No, můj TOP králík je zatím a pořád zůstává béřovický. Ale tady ten mne zaujal. Ten zázvor zní zajímavě a když si představím, jaký by byl z pomalého hrnce... Hmmmm :-D Stojí z vyzkoušení :-) :yes::yes:

Jana Dorazinová-Remková: Ja si zase nemuzu predstavit kombinaci zazvoru a slaniny.....:-)

Tématické fráze:
recepty kralík na všechny způsoby, kralik na asisky zpusob, na jaký zpusob udelat kralika, králík recept ve slanině sojova omacka, bůček na asijsky způsob, králík na způsob, www,kralik.na.asijsky.zpusob, azijsky králík recept, králík recepty, zpusoby připravy kralika

Suroviny:
králík, zázvor, česnek, omáčka sojová, olej, slanina anglická

Přidat fotografie receptu