Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chleba s dýňovým semínkem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 364 kJ /
2 955 kcal
Bílkoviny93,05 g
Tuky37,91 g
Vláknina38,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy541,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci přilévat po částech, moje těsto jí spotřebovalo celých uvedených 510 g – ale poslední dobou se mi zdá, že mám mouku žíznivější (sušší) než někteří, co moje recepty zkouší.
Těsto bylo více hydratované, ale rozhodně se na stole nerozlévalo. Krok 3: Vymísené těsto necháme vykynout – 1-2 hodiny, stačí, když zvětší svůj objem o 40-50%. Pak ho vytáhneme na pomoučený stůl, popřekládáme, vytvarujeme bochník a omoučený dáme kynout do ošatky. Krok 4: Přibližně po 1,5-2 hodinách bochník z ošatky opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, ometeme mouku, ostříkáme vodou z rozprašovače, můžeme naříznout a vložíme do rozpálené trouby – bochník i s fólií sesuneme z plechu na dlaždici a upečeme (220°C/ asi 45-50 minut).

Zveřejněno 22. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový chleba s dýňovým semínkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MP75

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový chleba s dýňovým semínkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MP75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
recept na kváskový chleba, kváskový chléb, kváskový chleba recept, recepty na kváskový chléb, kváskový chléb recept

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín drcený, semínka dýňová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu