Vánočka - tvarohová bezlepková
Tvarohová vánočka z bezlepkové pečící směsi Jizerka má svá úskalí. S těstem je třeba pracovat opatrně a péct nejlépe s párou. Odměnou vám ale bude výborná a díky tvarohu i vláčná vánočka, kterou si můžete bez obav dopřát.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 264 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,14 g |
Tuky | 95,33 g |
Vláknina | 16,64 g |
Cholesterol | 514 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 529,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky předem namočíme v rumu. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Krok 2: Z mouky, cukru, rozpuštěného másla, tvarohu, vanilkového cukru, vejce, kypřícího prášku, citronové šťávy a kůry a vymačkaných rozinek vypracujeme těsto.
Krok 3: Těsto hned rozdělíme na 9 dílků, z nichž upleteme vánočku. Pozor, prameny se lámou, musíme postupovat opatrně, nebo je znovu spojit.
Krok 4: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Pokud máme možnost troubu zapařit, využijeme toho. Můžeme také dát na dno trouby kastrůlek s vodou. Prvních 15 minut pečeme s párou, aby těsto nebylo tak vysušené. Poté teplotu stáhneme na 170 °C, troubu vyvětráme a dopékáme asi 30 minut dozlatova.
Krok 5: Vychladlou vánočku posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 23. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka - tvarohová bezlepková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjJL
Moje poznámka
Vánočka - tvarohová bezlepková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjJL
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkova vanočka,
bezlepková vánočka recept,
nejlepší bezlepková vánočka,
recept na bezlepkovou vánočku,
bezlepková vánočka s tvarohem,
bezlepková vánočka z jizerky,
bezlepková vánočka-recept,
bezlepková vánočka s s tvarohem,
bezlepková vánočka,
nejlepší vánočka recept,
recrpt na bezlepkovou tvarohovouvánočku,
vánočka z jizerky,
recept na bezlebkovou vánočku,
vánočka recept,
bezlepkova vanočka recepty,
tvarohová vánočka,
recept bezlepková vánočka,
bezlepková vánočka z tvarohoveho testa,
bl vanočka,
bezlepková vánočka - recept
Suroviny:
jizerka,
cukr moučkový,
máslo,
tvaroh plnotučný,
cukr vanilkový,
vejce,
kypřící prášek,
citron,
rozinky,
rum
Komentáře (4)