Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené zelí s vinnou klobásou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 258 kJ /
1 018 kcal
Bílkoviny49,80 g
Tuky61,00 g
Vláknina17,08 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 5,67 g
Sůl14,00 g
Sacharidy60,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme česnek, promícháme a přisypeme okapané zelí, osolíme, opepříme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr tekutinu ze zelí uvolní. Krok 2: Během dušení pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Dusíme zvolna, aby klobása nepopraskala, ale pokud během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť v pokrmu zůstane a to je podstatné. Krok 3: Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.

TIP: Jak připravit vinnou klobásu

Zveřejněno 30. 12. 2017

Poznámka autora recepty73

Pokud chceme zelí zahustit, můžeme do něj na jemném struhadle přistrouhat bramboru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zelí s vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzRM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zelí s vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzRM

Tématické fráze:
vinná klobása se kysaným zelím, vinná klobása na zelí, vinná klobása se zelím, červené zelí, aby vinná klobása nepopraskala, vinna klobása na zelím, vinná klobása se s kysaným zelím, vinná klobása dušená se zeleninou, recept na vinne klobasy, zelí dušené, vinná klobása s kysaným zelím, kysané zelí dušené s klobásou, vinne klobásy se zelím recepty, vinná klobása aby nepopraskala

Suroviny:
zelí kysané, cibule, olej, klobása vinná, sůl, cukr krupice, česnek, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu